Sebastian Samuelsson under singelmixedstafetten.
Sebastian Samuelsson under singelmixedstafetten.

Sverige stärkte OS-plats i mixed

Sverige kom femma och visade att laget förtjänar sin plats i OS-mixedstafetten. Frågan är vilka som ska få åka den.

ANNONS
|

Hanna Öberg öppnade bra och skickade ut Anna Magnusson i ledning. Anna sköt fullt och höll kvar Sverige i toppstriden när Jesper Nelin gick ut på tredje sträckan. Stark åkning, men lite instabilt stående skytte tvingade honom till en straffrunda.

- Det gick lite för fort kanske, säger Jesper Nelin om skjutserien.

Han kunde sedan se Fredrik Lindström skjuta stabilt och åka bra, vilket gav Sverige en slutlig femte plats i världscupspremiären inför en jublande hemmapublik i ett kyligt Östersund.

ANNONS

OS-platsen klar

Sverige har redan fått en plats i OS, men vilka som ska köra är mer osäkert. Hanna Öberg, årets nykomling i världscupen i fjol, och Anna Magnusson visade att de gärna behåller sina platser. Fredrik Lindström med sin rutin från tidigare OS gör att han också borde ha goda chanser att få vara med igen.

Det gör att Jesper Nelins plats är mest öppen. Speciellt när Sebastian Samuelsson visade i singelmixedstafett – där han blev femma tillsammans med Linn Persson – att han fortsätter utvecklas i rätt riktning.

- Det är väldigt hårt om platserna och ingen är väl helt klar. Sebastian är riktigt stark och kommer göra det riktigt bra i år, tror jag. Fredrik har ju sin rutin och har väl ett litet försprång på oss andra tycker jag. Peppe Femling har också sett bra ut, säger Jesper Nelin.

"Bättre på träning"

Men den Wolfgang Pichler valde nu var ändå Jesper Nelin, vilket borde ge honom hopp.

- Jag gjorde det bra på första snölägret så det var väl därför jag fick åka. Det är bara att hoppas att man gör det bra fortsatt så att man får åka till OS och sen även få köra mixedstafetten.

ANNONS

Precis som tidigare säsonger var det snabb åkning av Nelin. Men skyttet finns det fortsatt mer att göra med.

- Jag har skjutit bättre på träning och det har känts bra. Det har funkat bra i år ändå.

Tränar du extra skytte?

- Det är så mycket fysträning med Wolfgang, så det är svårt att hinna, säger Nelin och skrattar.

- Jag hade gärna lagt in extrapass med skytte men det är sällan man orkar det. Men lite extra tränar jag.

Och kanske finns det ännu mer att ta ur laget med tanke på den hårda träningen som laget haft inför säsongspremiären.

- Jag visste att vi var starka och vårt mål var topp-6. Då är man också med i kampen om medaljerna, säger Wolfgang Pichler.

ANNONS

Enligt Pichler är laget öppet.

- Det är långt till OS. Det var positiva signaler och även Linn Persson och Sebastian gjorde det bra. Vi får se hur det går med sjukdomar och annat, men det är skönt att se att vi har bredden med många som kan ta en plats. Vi är inte sårbara för sjukdomar på samma sätt som förr.

TT

ANNONS