Sverige säkrade segern i stafettvärldscupen – med andralaget

När stjärnorna gick bort sig klev andralaget fram och såg till att det blev svensk totalseger i stafettvärldscupen i orientering.
– Det var en laginsats på alla plan, säger IFK Göteborgs Max Peter Bejmer.

ANNONS

Sveriges lag 2 kom tvåa efter Schweiz i den mixade sprintstafetten i världscupfinalen i Foshan i Kina.

I laget sprang Alva Olsson, Max Peter Bejmer, Martin Regborn och Sara Hagström – där Bejmer och Hagström till vardags representerar IFK Göteborg.

– Det är helt underbart. Det är så kul att vara en del av den här truppen där det är så många som inspirerar och att vi är många som hjälps åt att ta de här placeringarna. Väldigt kul att det var ett andralag som fick fightas i toppen hela vägen in. Jag är jättestolt över både Sverige 2 och hela teamet, säger Sara Hagström till svenskorientering.se.

ANNONS

Max Peter Bejmer:

– Det var en laginsats på alla plan. Laget jag sprang med gjorde en grym insats, men det gjorde de övriga svenskarna också. På min sträcka var nog alla svenska killar inom tio sekunder. Det är så bra nivå.

Det mer namnkunniga förstalaget med redan korade världscupvinnarna Tove Alexandersson och Gustav Bergman ledde länge, men på sista sträckan tappade det svenska laget ledningen.

Karolin Ohlsson, som blev VM-hjälte när hon spurtade hem stafettguldet i somras, missade en kontroll i den kinesiska terrängen och förlorade en massa tid och ledningen när hon måste jaga tillbaka.

Sverige hade i praktiken redan säkrat totalsegern i stafettvärldscupen, men i och med andraplatsen blev det avgjort även på pappret.

På tisdag avslutas världscupfinalen i Foshan. Vinner Tove Alexandersson det individuella sprintloppet skriver hon historia som den första orienteraren att gå obesegrad genom en hel världscup.

ANNONS