Anaheims nu sparkade tränare Randy Carlyle i båset mot St Louis i januari.
Anaheims nu sparkade tränare Randy Carlyle i båset mot St Louis i januari.

Svensktrion får ny tränare

Anaheim sparkar tränaren Randy Carlyle. NHL-laget har förlorat sju raka matcher och ägarna har tappat tålamodet.

ANNONS
|

Bob Murray kommer själv ta över som tränare för Anaheim under resten av säsongen.

- Det är mitt jobb. Jag ser fram emot att ta reda på vad vilka problem vi har. En av de största uppgifterna blir att avgöra om vi har folk i organisationen som kan vara ledare. Jag har inte gett upp den tanken ännu, men jag är orolig, säger Murray till nhl.com.

ANNONS

Anaheim, med svenskarna Jakob Silfverberg, Rickard Rakell och Hampus Lindholm har förlorat sju raka matcher, och har bara två vinster under ordinarie tid under de senaste 21 kamperna. Laget ligger sist i västra konferensen.

- Jag skulle vilja att de fick tillbaka en bra självkänsla och börjar tycka om att spela hockey igen. Det finns ingen passion i omklädningsrummet och jag försöker få tillbaka den. Vem vet vad som kan hända? Laget kan förlora tolv matcher på raken, men de kan vinna tolv raka också, säger Murray.

Hans första match i båset blir mot Vancouver på onsdag och centern Ryan Getzlaf hoppas att det blir ett annat sorts lag på isen.

- Förhoppningsvis kan vi vända på skutan nu. Bob kommer självklart att införa sina egna tankar om vad laget ska göra och det börjar vi med i dag, säger han.

ANNONS

Carlyle är den femte tränaren som får sparken i NHL under den pågående säsongen. 62-åringen vann Stanley Cup-slutspelet med Anaheim 2007 och lämnade laget 2011 för att sedan komma tillbaka 2016.

TT

ANNONS