Svenskt rekord av Kramer: "Väldigt skönt"

Andreas Kramer hade en lysande kväll i tjeckiska Ostrava. Svensken satte nytt svenskt rekord på 800 meter och blev förste svensk att komma under drömgränsen 1.45,00.
– Att jag slår det med ganska god marginal känns väldigt skönt, säger Andreas Kramer till SVT.

ANNONS
|

Svensken kom tvåa på 800 meter i Continental Tour-tävlingen och sprang i mål på tiden 1.44,47 – ett nytt svenskt rekord och över en halv sekund snabbare än hans tidigare toppnotering.

23-åringen, vars tidigare svenska rekord från 2018 löd 1.45,03, tog sig därmed äntligen under drömgränsen på 1.45,00.

– Jag har känt hela säsongen att jag har varit tillräckligt bra för det och att äntligen få gå under kändes skönt, säger Kramer till SVT och avslöjar att han på förhand hade en mycket lovande känsla i kroppen.

– Jag sa till min tränare att "i dag blir det svenskt rekord" och det blev det också. Jag har varit inställd på det hela dagen.

ANNONS

I ett starkt startfält såg det för ett ögonblick ut som att det kunde bli svensk seger när Kramer gick upp i ledning på upploppet. Då passerades han av britten Jake Wightman som var starkast och vann på tiden 1.44,18.

Kramer var dock inte ensam svensk löpare om att ha en fin kväll. På samma arena blev Hanna Hermansson sjua på 1 500 meter efter att ha satt nytt personbästa med tiden 4.07,07.

Även Meraf Bahta var i farten och kom tia på 5 000 meter på tiden 15.27,54, hennes bästa tid på distansen för säsongen.

ANNONS