Svenskt rekord av Kalle Berglund

Kalle Berglund slog till med ett kanonlopp på 1500 meter vid Folksam Grand Prix på Slottsskogsvallen. Med tiden 3.34.89 blev han förste svensk under 3.35. Därmed är en drömgräns passerad för Spårvägen-löparen.

ANNONS
|

Det gick ett sus genom Slottsskogsvallens läktare när Kalle Berglund spurtade förbi marockanen Hicham Oueladha. 23-åringen slängde en blick mot tidtavlan men synen skymdes av funktionärer. Publiken däremot såg vad Berglund var på väg emot. Det svenska rekordet fanns inom räckhåll.

Och efter en spurt av hög kaliber inför huvudläktarens ivriga påhejande besökande både slog och pulveriserade han det tidigare svenska rekord han själv satte i Bern tidigare i sommar.

– När jag såg startlistan här kände jag nja ... det kändes inte så bra så jag funderade på om jag skulle stå över. Jag är glad att jag inte gjorde det, säger rekordlöparen efter loppet.

ANNONS

Han ser själv loppet som närapå optimalt genomfört.

– Jag låg perfekt där bakom marockanen, så det blev bra. Det var riktigt skönt.

Med det nya svenska rekordet i hand har Kalle Berglund också säkrat en plats i höstens VM i Qatar.

– Jag har känt att jag har varit i bra form hela året och jag har sprungit 3.36 tidigare. Nu blev det ett bra lopp. Det är skönt att ha det klart även om det i praktiken var klart tidigare. Nu är det klart i teorin också.

ANNONS