Svenske tennisprofilen Magnus Norman höll padelkurs för kändisar i Spanien

I helgen åkte en grupp svenskar – varav flera är kända influencers – till Malaga för att lära sig spela padel av förre tennisproffset Magnus Norman. Detta trots att Folkhälsomyndigheten uppmanar alla att begränsa båda sina kontakter och sitt resande. Nu får resan kritik i sociala medier.
– Jag kan inte se att vi har gjort något fel, säger researrangörens vd Johan Nyrén.

ANNONS
|

Magnus Norman var en av världens bästa tennisspelare för omkring 20 år sedan, och rankades som bäst tvåa. Han var även i final i Franska Öppna, samt var med och vann Davis Cup 1998. Som så många andra har Norman nu plockat upp den populära sporten padel, och i helgen ledde han den grupp på drygt 20 svenskar som åkte till Malaga i Spanien för att spela padel och äta mat på ett femstjärnigt hotell. Han säger sig inte ha känt någon tvekan inför resan.

– Absolut inte. Vi har ställt in den tre gånger när vi känt att det var fel läge att åka. Men nu, men de tester vi har gjort och den sjuka säkerhet som finns i Spanien … det var masker överallt och max fyra vid varje bord och utegångsförbud efter 23. Och vi var bara på hotellet med vår grupp, och sedan testades vi igen på Arlanda, så det kändes jättesäkert.

ANNONS

Men ni både tränade och umgicks på hotellet?

– Ja, precis. Alla hade ju PCR-testat sig innan, så det var jättelugnt, säger Norman som uppger att 21 gäster och två tränare deltog på padelkursen.

LÄS MER:Så skyddar din försäkring på resa under pandemin

Ett fåtal bokade av

Resan har dock väckt uppmärksamhet i sociala medier, och kända influencers som Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam har på Instagram fått kritik för att de publicerat bilder där de tränar och dricker drinkar på hotellet. Även på researrangören Watchitlives instagramkonto har frågan väckts – något företagets vd Johan Nyrén har noterat.

– Ja, jag såg det också. Man har haft synpunkter på att resan blev av över huvud taget. Men vi följer naturligtvis Folkhälsomyndighetens och UD:s rekommendationer, och skulle aldrig sätta upp något som är hälsovådligt. SAS flyger till Malaga och vi följer de instruktioner som flygbolagen har – liksom de lagar och regler som gäller i Spanien och i regionen Malaga. Så jag kan inte se att vi har gjort något fel.

Hur ser du på kritiken?

– Folk får tycka vad de vill, men vi hade ett antal människor som ville åka på den här resan, som dessutom blivit framflyttad ett par gånger. Vi har gjort avstämningar med de här kunderna, och vissa har bokat av, men den stora merparten har känt sig trygga i att åka.

ANNONS
Tidigare tennisstjärnan Magnus Norman var med på resan.
Tidigare tennisstjärnan Magnus Norman var med på resan. Bild: MATHILDA AHLBERG

Förstår reaktionerna: ”Inte första gången”

Folkhälsomyndighetens rekommendationer är att ”du bör begränsa nya nära kontakter genom att endast umgås med de personer som du normalt träffar, exempelvis de du bor tillsammans med eller några få vänner och närstående utanför hushållet.” Och när det gäller resor skriver FHM: ”Försök att begränsa ditt kollektiva resande så mycket som möjligt. Du bör inte träffa personer utanför din mindre krets, varken på hemorten eller på resmålet.” Det råder dock inte någon avrådan från UD från att resa till Spanien i nuläget.

Johan Nyrén säger att han kan ha viss förståelse för att resan väcker reaktioner.

– Det är ju inte första gången som resebolag blir ifrågasatta, men vi fungerar ju i en marknadsekonomi som är öppen till viss del. Jag kan väl ha förståelse för att folk har synpunkter och åsikter, men att vi skulle ha gjort något fel har jag ingen förståelse för. Vi har ju ställt in 95 procent av våra resor sedan ett år tillbaka.

ANNONS