Svenske favoriten San Moteur missar Prix d'Amérique

Björn Goops stjärnhäst San Moteur kvalade in till Prix d'Amerique i december. Men nu sätter en skada stopp för deltagandet i storloppet och hästen måste opereras.
– Jag kan inte säga annat än att det är otroligt tungt just nu, säger uppfödaren och ägaren Håkan Arvidsson till Travronden.

ANNONS
|

Sjuårige San Moteur var garanterad en plats på startlinjen i världens största travlopp Prix d'Amerique efter att ha vunnit Prix du Bourbonnais i slutet av förra året.

Men nu har man upptäckt en fraktur i frambenet.

– Vi gjorde en sista check hos veterinären nu på förmiddagen och röntgen visade en griffelbensfraktur. Han visade ingenting tidigare och har inte varit halt eller så. Det är onödigt att spekulera i men troligen har han gjort sig illa i hagen. Det är naturligtvis otroligt tungt, säger uppfödaren och ägaren Håkan Arvidsson till Travronden.

San Moteur har sprungit in över tio miljoner och vann bland annat Paralympiatravet på Åby förra året.

ANNONS

Om ett par veckor väntar operation.

– Han har en avelssäsong att tänka på också. Sedan gäller det att bara försöka gå vidare och få tillbaka honom. Jag kan inte säga annat än att det är otroligt tungt just nu. Vi har laddat för det här i ett års tid och hoppades kunna sätta pricket över i:et på Vincennes. Vi har haft hästen i kanonform och trodde verkligen på stor chans att vinna Prix d’Amérique, säger Arvidsson till tidningen.

LÄS MER:Häst tävlade utan skor på Åbytravet – tränare åtalas för djurplågeri

LÄS MER:Stig H Johansson slutar med travet

ANNONS