Marcus Johansson, som här firar efter ett mål, ser ut att ha spelat sin sista match för New Jersey. Arkivbild.
Marcus Johansson, som här firar efter ett mål, ser ut att ha spelat sin sista match för New Jersey. Arkivbild.

Svenskarna som kan få byta NHL-klubb

Carl Hagelin har redan fått byta upp sig. VM-guldforwarden Gustav Nyquist och glödhete Marcus Johansson kan bli nästa svenskar som får nya klubbar innan transferfönstret stänger i NHL-ishockeyn.

ANNONS
|

På måndag kväll klockan 21.00, svensk tid, är det trade deadline i NHL och ett antal spelare kommer att få byta klubb.

Vare sig de vill eller inte.

Det är framför allt klubbar som inte längre är med i slutspelsstriden som förväntas försöka byta bort stjärnor som har utgående kontrakt och i sommar blir fria att förhandla med resten av NHL-klubbarna, så kallade ”unrestricted free agents”.

I torsdags kväll fick Carl Hagelin ta ett sånt kliv – från Los Angeles, jumbo i väst, till regerande Stanley Cup-mästaren Washington.

Detroits Gustav Nyquist, 29 år, och 28-årige Marcus Johansson, New Jersey, är två andra svenskar som är bland de hetaste kandidaterna i ligan inför transferstoppet.

ANNONS

- Jag spelar för Devils och går varje kväll ut och gör mitt bästa. Det är allt jag kan göra och det jag kan kontrollera, sade Marcus Johansson tidigare i veckan till nj.com apropå ryktena kring honom.

Placerad på läktaren

Natten till fredagen fick han inte ens göra det. New Jersey placerade Johansson på läktaren under matchen mot Ottawa för att inte riskera skador på svensken. Det slutliga beviset på att klubben försöker byta bort honom.

Den skadedrabbade forwarden har gjort fyra mål och sju poäng på sina sex senaste matcher och varit glänsande den senaste tiden.

I fjol spelade Marcus Johansson bara 29 matcher på grund av två hjärnskakningar. Nu har han visat den potential som New Jersey hoppades på när han hämtades från Washington inför förra säsongen.

För New Jersey finns två varianter. Antingen att förlänga kontraktet med Johansson, eller också genomföra en bytesaffär.

Som Johansson spelat på sistone är intresset stort från lag som kommer att ta sig till slutspel eller är med i den jakten.

Silfverberg stannar

Gustav Nyquist, som tog VM-guld med Tre Kronor i fjol, är i samma sits i Detroit med utgående kontrakt. Men han sade tidigare i veckan till mlive.com att hans agent så smått börjat prata med Red Wings om en förlängning.

ANNONS

Nyquist är med 15 mål och 48 poäng tvåa i Detroits interna poängliga.

Anaheims Jakob Silfverberg, 28, har också varit ett hett namn på marknaden, men nu säger ryktena att han är överens om en femårig förlängning med Anaheim. Förlängningen kommer dock inte att bli officiell förrän transferfönstret har stängt.

TT

ANNONS