Daniel Berlin satte första målet mot Finland och jublade tillsammans med Joakim Andersson och Johan Löfstedt.
Daniel Berlin satte första målet mot Finland och jublade tillsammans med Joakim Andersson och Johan Löfstedt.

Svensk storseger i bandy-VM: "Okej premiär"

Sverige inledde bandy-VM i Chabarovsk, Sibirien, med att utklassa grannlandet Finland med 9–1.

ANNONS
|

– Helt okej premiär. Vi får igång vårt spel bra många gånger. En bra start men mycket att förbättra, det finns det alltid, säger målvakten Anders Svensson, som räddade en straff, till Bandypuls.

Mittfältaren Daniel Berlin gav de regerande världsmästarna ledningen efter bara fyra minuter.

– Som vanligt är det viktigt med en bra start. Om finnarna får medstuds är det tungt att göra mål om de backar hem mycket, säger Berlin.

Finland tog VM-brons i fjol men var ingen match för Sverige. Johan Löfstedt ökade på till 2–0 bara några minuter efter Berlins öppningsmål och i halvtid hade den svenska ledningen växt till 5–0.

ANNONS

– Det räckte att vi var bra i en halvlek. Det hade kunnat bli någon siffra till. När vi spelar inomhus så här under bra förhållanden får de tufft, säger Berlin.

Daniel Berlin, Christoffer Fagerström och Erik Pettersson blev tvåmålsskyttar. Elitseriens målkung Christoffer Edlund saknades i det svenska laget efter en smäll på träning. En säkerhetsgård, enligt den svenska lagledningen.

På tisdag väntar match mot Norge, som förlorade sin första match i VM mot Ryssland. Ryssland vann med 15–1 efter fyra mål av Sergej Lomanov.

ANNONS