Supporter förd till sjukhus efter skandalmatch

Efter matchen mellan Twente och Hammarby gick supportrar till det holländska laget till attack mot läktaren, där bland annat familjer till Hammarbys spelare satt. En Hammarbysupporter fördes till sjukhus med ambulans.

ANNONS
|

Efter matchen Twente och Hammarby i kvalet till Conference Leuge utspelade sig skandalscener i Nederländerna. Attacken ska ha skett på den långsida där Hammarby haft drygt 200 biljetter avsedda till familjer, sponsorer och personal.

Enligt holländsk media ska flera supportrar fått vård på innerplan efter attacken. Och en gästande supporter föll ned från läktaren och fick föras till sjukhus i ambulans.

– Hans läge är stabilt, säger Peter Holmberg, marknadschef på Hammarby Fotboll, till Aftonbladet.

Hammarbys evenemangsanvarige var själv på plats i Enschede och bekräftar attacken.

– Jag har sett bilder och filmsekvenser på när man sliter halsdukar av unga tjejer och det sitter mammor med sina barn där uppe, man springer fram och slår till dem, säger han.

ANNONS

Go Ahead Eagles svenske anfallare Victor Edvardsen var på plats i Twente och blev vittne till händelsen.

– Vi satt intill där och det var Twente-supportrar som attackerade sektionen där Hammarbys sponsorer satt. Det blev jäkligt stökigt, säger Edvardsen till Aftonbladet.

Han fortsätter:

– De som attackerar verkade inte bry sig att de var äldre personer och små barn där. Polisen kom efter ett tag. Det här var precis efter slutsignal och vi andra som satt där gick från läktaren direkt och sedan spärrades det av, säger Edvardsen när Sportbladet når honom.

”Polisen ska vara på plats”

Efter matchen ska oroligheterna fortsatt utanför arenan. Twentes klubbdirektör Paul van der Kraan fördömer supportrarnas agerande.

– Det är fruktansvärt och ovärdigt FC Twente, säger han enligt Tubantia.

Samtidigt är han kritiskt till polisens insats i samband med matchen.

– Jag tycker att det tog väldigt lång tid. I Nederländerna är överenskommelsen att polisen ska vara kvar utanför stadion i första hand, säger han enligt De Stentor.

Hammarbys vd Richard von Yxkull var på plats i arenan och såg på nära håll hur hundratals Twentesupportrar gick till attack.

– Uppenbart har säkerheten brustit när det här händer. Jag kan inte svara på exakt vad som gått fel och hur det såg ut. Nu pågår ett arbete att få en bild av vad som har hänt. Det tog alldeles för lång tid innan polisen kom.

ANNONS

Hammarbys vd Richard von Yxkull var på plats var på plats i arenan och är också han kritisk till till hur säkerhetsarbete har skötts. Han tror det kan bli svårt att arrangera returmatchen i Stockholm.

– Vi måste få en tydlig bild av vad som har hänt. Diskutera det här med både Twente och Uefa. Samt med våra kompetenta säkerhetsansvariga. Om hur vi ska kunna genomföra ett evenemang, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

– Vi måste få en tydlig bild av vad som har hänt. Diskutera det här med både Twente och Uefa. Samt med våra kompetenta säkerhetsansvariga. Om hur vi ska kunna genomföra ett evenemang, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

Om en vecka spelas returmatchen i Stockholm. Hammarby förlorade matchen med 1-0.

ANNONS