Jonna Sundling har tagit två VM-guld hittills i Planica.
Jonna Sundling har tagit två VM-guld hittills i Planica. Bild: Christine Olsson/TT

Sundling får chansen igen på VM-milen

Jonna Sundling har inlett längd-VM i Planica med två guld. Nu får sprintspecialisten även åka milloppet.
Samtidigt vilas Calle Hafvarsson.

ANNONS
|

– Hon är i bra form nu och dessutom tycker vi att 10 kilometer skejt är en distans som passar henne bra när hon är i form. Hon visade det senast i Toblach, när hon var tio sekunder från pallen. Så det ska bli spännande att se hur hon tar sig an den här uppgiften, säger damtränaren Stefan Thomson i samband med presentationen av laget.

Förutom Sundling, som tog guld både i den individuella sprinten och lagsprinten, får också Maja Dahlqvist förtroendet att åka milen. Att Ebba Andersson och Frida Karlsson, succéduon från helgens VM-skiathlon, också står på startlinjen för att jaga nya medaljer var givet på förhand.

ANNONS

I herrarnas 15 kilometer, som avgörs på onsdag, ställer Sverige upp med Jens Burman, William Poromaa, Johan Häggström och Edvin Anger.

Det betyder att Calle Halfvarsson – femma, sexa och femma hittills i VM – får vila.

– Det är väl ett totalslitage som vi har diskuterat. Och för att vara bäst möjligt förberedd för stafetten och femmilen – som vi ser som väldigt bra chanser – så väljer han att ha några lugnare dagar och förbereda sig för fredag och söndag, säger herrtränaren Anders Högberg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS