Pia Sundhage.
Pia Sundhage. Bild: Tertius Pickard /AP/TT

Sundhages Brasilien föll mot Frankrike

Brasilien, med svenska Pia Sundhage som förbundskapten, föll mot Frankrike i den andra gruppspelsmatchen i fotbolls-VM i Australien och Nya Zeeland.
Storstjärnan Wendie Renard satte stopp för Brasiliens chanser att ta poäng och Frankrike vann med 2–1.
– Jag är glad att vi har en andra chans, säger Sundhage.

Brasilien hade en tuff uppgift när man mötte Frankrike i den andra gruppspelsmatchen.

I startelvan saknades lagets skyttedrottning Marta, men det märkes inte när Pia Sundhages Brasilien tog greppet om matchens första minuter.

Men den andra gruppspelsmatchen skulle tillhöra Frankrike.

I den 17:e matchminuten skickade Sakina Karchaoui in ett inlägg till Kadidiatou Diani i straffområdet, som i sin tur nickade vidare bollen till Eugénie Le Sommer. Sommer hade sedan inga problem att nicka in 1–0 för sitt Frankrike.

Lagkaptenen räddade Frankrike

Det skulle gå till andra halvlek innan Debinha tog ner bollen på knät och iskallt kvitterade till 1–1 för Brasilien.

Men Frankrike var inte färdiga.

I 83:e minuten slog storstjärnan och lagkaptenen Wendie Renard till. På en fin hörna från Selma Bacha kom Renard helt fri och kunde enkelt nicka in 2–1 till Frankrike.

Inte ens Martas inhopp i 85:e minuten kunde hjälpa Brasilien och matchen slutade 2-1 till Frankrike.

– Jag är glad att vi har en andra chans mot Jamaica. Men jag måste kolla tillbaka på matchen och se hur jag ska få laget att spela med mer glädje, sade Sundhage i Viaplays sändning.

Jamaica plockade tre poäng

Under lördagen möttes även Jamaica och Panama i grupp F.

Till en början såg lagen ut att få med sig en poäng var, men i den 56:e minuten slog Allyson Swaby till och nickade in 1–0 till Jamaica.

1–0 blev även slutresultatet i matchen. Det är Jamaicas första seger i VM någonsin.

Frankrike är nu gruppetta med fyra poäng. Även Jamaica har fyra poäng men färre gjorda mål än Frankrike och hamnar därmed på en andraplats i gruppen.

Jamaica möter Brasilien i sin tredje och sista gruppspelsmatch på onsdag nästa vecka. Frankrike möter Panama samma dag.