Strömbergs sorg: "Min familj har det jäkligt tufft"

Glenn Strömberg, 60, har sin familj isolerade i Italien medan han själv är i Sverige. Fotbollsikonen berättar nu om oron och sorgen över de tusentals som har dött av coronaviruset i hans hemtrakter i Italien.
– Folk man känner försvinner hela tiden, säger han till Aftonbladet.

ANNONS
|

Glenn Strömberg har bott i Bergamo i Italien sedan han la sin egna spelarkarriär på hyllan i Atalanta. Italien har drabbats enormt hårt av coronaviruset och särskilt drabbat är de norra delarna av landet.

Bergamo har drabbats hårt och kvar där bor Glenn Strömbergs fru och två av parets barn som alla är isolerade. Parets tredje barn bor i Spanien och är isolerad även hon.

– Min familj har det jäkligt tufft både på Teneriffa och i Italien. Det hör man på dem. De stängde Teneriffa nu också så de kommer inte ut från huset, säger han till Aftonbladet.

ANNONS

LÄS MER: Ronaldinho släppt ur fängelset efter borgenssumma på 16 miljoner kronor

Matchen i Champions League mellan Atalanta och Valencia som spelades 19 februari med 44 000 åskådare på plats kallades för en "biologisk bomb" av borgmästaren i Bergamo, Giorgi Gori.

– Det var galenskap att spela den där matchen, sa den italienska immunologen Francesco Le Foche till italienska Corriere dello Sport.

Senast som Strömberg kunde träffa sin familj var i mitten av januari då karantänreglerna stoppar honom och familjen från att förflytta sig. Om han skulle återvända till Italien just nu måste han spendera 20 dagar i karantän.

– Klart man saknar dem även om jag varit mycket på resande fot de senaste tio åren. Man kan inte göra så mycket åt den här situationen nu. Man får begrava de känslorna så länge och tuta vidare, säger han.

LÄS MER: Tömmernes om livet i Schweiz och tankarna på att återvända till Frölunda

Då Bergamo drabbats hårt av viruset har Glenn Strömberg fått se flera personer han kände förlora kampen mot viruset.

– Folk man känner försvinner hela tiden. Det är inte de närmaste vännerna som man träffar varje dag, men personer som man kanske träffat varje vecka och gjort saker med, doktorer man umgåtts med. Jag pratar med läkare i Bergamo varje dag och de brukar säga ”Honom kommer du väl ihåg?” Och så tänker man efter: ”ja, det var han jag fikade med där”.

ANNONS

LÄS MER: Frölundaspelare använde lustgas på bortaresa

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS