Carlos Strandberg (nummer 10) klappas om efter segermålet mot Djurgården.
Carlos Strandberg (nummer 10) klappas om efter segermålet mot Djurgården.

Strandberg matchvinnare i hett möte

Ett felaktigt bortdömt mål, en nick i stolpen och ett spelövertag som inte vill ge utdelning. Först efter en timma fick Malmö FF betalt och skakade av sig snacket om en kris i mästarklubben. Trepoängsfixaren i 1–0-segern mot Djurgården? Carlos Strandberg som fick chansen från start.

ANNONS
|

Den kraftfulle anfallaren slog in segermålet från nära håll efter en timmas spel i det allsvenska mötet på Stadion i Malmö.

Han borde ha fått fira långt innan dess.

Strandberg var i händelsernas centrum redan efter några minuter, när han fajtades med Jonas Olsson och Niklas Gunnarsson. Det var ge och ta mellan alla tre inne i straffområdet men när Olsson föll valde domaren Andreas Ekberg att blåsa frispark.

I samma veva tryckte Markus Rosenberg in bollen bakom Andreas Isaksson.

Reprisbilderna visade att Olsson snubblade när han försökte ta sig loss från MFF-anfallaren, men blåst var blåst.

ANNONS

Nick i stolpen

Strandberg fortsatte att leverera. På hans inlägg från kortlinjen nickade Rosenberg i stolpen. Malmö fortsatte att trycka på i den kampfyllda och bitvis hetsiga matchen mellan två klubbar som inlett säsongen klart under såväl sina egna som andras förväntningar.

- Oerhört viktigt för oss att vi vann. Vi i Malmö FF är vana vid att vinna titlar, nu vi är tillbaka i vinnarspåret. Det var en tuff match. Djurgården är ett bra lag, och det är alltid tufft att möta dem, säger Strandberg till CMore.

Just kampinsatsen och ett bestämt agerande var något MFF-tränaren Magnus Pehrsson tryckte hårt på inför matchen.

Målet visade att spelarna lyssnat.

"Vi är pressade"

Rosenbergs diagonalboll såg ut att gå förlorad, men i stället för att rensa undan försökte Jonathan Augustinsson täcka ut bollen. Han såg inte hur Eric Larsson kom bakom ryggen, hann först till bollen och serverade Strandberg.

- Fantastiskt kul att göra mål och göra det hemma, säger Strandberg till CMore.

ANNONS

- Det är ett mål vi ska kunna ta bort. Det är tungt att vi åker på ett sånt mål. Vi får kämpa vidare och komma upp på banan igen. Det är klart att vi är pressade, vi har lite för få poäng för att vi ska vara nöjda, säger Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel till CMore.

Olsson utvisad

Han och laget får klara sig utan sin lagkapten Jonas Olsson i söndagens bortamatch mot Brommapojkarna. Olsson satte – till synes medvetet – ett knä i ryggen på Markus Rosenberg. Mittbacken kom undan med en varning, säsongens tredje som betyder en matchs avstängning. Han fick ett gult till på tilläggstid.

Olsson gick med dobbarna före i duellen med Arnor Traustason och domare Ekberg tog fram det röda kortet.

Redan om en vecka möts lagen igen, då i cupfinalen på Tele2 arena, det tredje mötet mellan klubbarna inom en månad. För två veckor sedan vann Djurgården med 3–0 hemma i allsvenskan.

I en haltande tabell är Malmö FF nu fyra på elva poäng, Djurgården tia på åtta poäng.

ANNONS
TT

ANNONS