Linus Ullmark gjorde 41 räddningar i Buffalomålet.
Linus Ullmark gjorde 41 räddningar i Buffalomålet. Bild: Bill Kostroun/AP/TT

Storspel av Linus Ullmark i Buffalos mål

Linus Ullmark storspelade i Buffalomålet och kunde se till att laget besegrade New Jersey med 4–1 i NHL-ishockeyn.
– Linus visade vägen, han såg ut som en äkta ledare, säger tränaren Ralph Krueger.

Ullmark stoppade pucken 41 gånger och lyckades sånär på en halv minut att hålla nollan för första gången den här säsongen.

– Linus var enastående, säger Buffalotränaren Krueger vid presskonferens efter matchen.

– Han spelade som en toppmålvakt i NHL under en match som verkligen var viktig för oss, fortsätter han.

Fler svenskpoäng

Victor Olofsson inledde bortalaget Buffalos målgörande. I mitten av andra perioden fick han in ett skott från ena tekningscirkeln efter en passning från Rasmus Dahlin. I tredje utökades ledningen genom Rasmus Asplund och Dylan Cozens, men med bara 28 sekunder kvar gjorde Nikita Gusev New Jerseys första mål.

Där skulle man ha kunnat tro att slutresultat 3–1 till gästerna var klart, men med bara en sekund kvar av speltiden blev det ytterligare ett Buffalomål, genom Cody Eakin.

– Vi höll oss till vårt spel och belönades med fler mål, säger Krueger.

Två straffavgöranden

Ett något jämnare möte var det mellan Columbus och Chicago. I början av tredje gjorde Adam Boqvist 5–3 till Chicago. Men dansken Oliver Björkstrand lyckades sätta två mål innan slutsignalen ljöd och matchen gick till först förlängning och sedan straffar, då Chicago tog hem det hela.

Chicagos Carl Söderberg gjorde ett mål och två assist, Mattias Janmark en assist. För Columbia noteras Gabriel Carlsson för en assist. Slutresultatet blev 6–5 till Chicago.

Även mötet mellan Ottawa och Montreal avgjordes på straffar. Ottawas Erik Brännström gjorde 3–1-målet till hemmalaget som också vann straffläggningen. Slutresultatet i det mötet skrivs 5–4 till Ottawa.

Nashvilles Filip Forsberg gjorde ett mål och en assist i 2–0-vinsten över Detroit.