Tyra Axnér gjorde sju mål mot Luxemburg. Arkivbild.
Tyra Axnér gjorde sju mål mot Luxemburg. Arkivbild. Bild: Christine Olsson/TT

Storseger igen för handbollsdamerna

Seger med 17 mål i torsdags, seger med 22 på söndagen.
Det svenska handbollslandslaget har inlett EM-kvalet starkt.

|

Det ska sägas att motståndet inte varit det allra bästa, Färöarna i torsdags (37–20) och Luxemburg (39–17) på söndagen.

Sverige hade lite problem inledningsvis borta i Luxemburg och hemmalaget kunde hålla jämna steg med Sverige den första kvarten. Sedan drog Sverige ifrån och de sista tio minuterna i första halvlek gjorde hemmalaget inte ett enda mål.

Sverige gick till halvtidsvila med 15–7. I andra halvlek utökades ledningen och i slutet av matchen gjorde Sverige sju raka mål.

Kantspelarna Nathalie Hagman och Elin Hansson svarade för flest mål, sju vardera, tillsammans med vänsternian Tyra Axnér – även hon sjumålsskytt.

Resterande matcher i EM-kvalet, där även Island ingår i Sveriges grupp, spelas i vår. EM går i Österrike, Ungern och Schweiz nästa höst.