Storm kastade bort sig: "Fan också"

Det blev ingen final för Sverige främsta slägghopp Ida Storm. En halvdant kast följt av två i buren grusade planerna på fortsatt tävlande i London.

ANNONS
|

Ida Storm, som krossade det svenska rekordet tidigare i somras, lyckades inte under lördagsförmiddagen i London. Trots att hennes personliga rekord 71.52 var en bra bit över bara var precis över kvalgränsen 71.50 fanns goda förhoppningar om att få fortsätta tävla – om hon kommit i närheten av sin fulla potential.

Så blev det inte och Storm får packa väskorna redan nu.

– Fan också. Det var verkligen en besvikelse, säger hon.

Var det nervositeten som spökade?

– Det är nog alla som tävlar här. Det gäller att få nervositeten på rätt bana och använda den. Det misslyckades jag med. Jag var mentalt var jag ville vara. Men sen var det i andra och tredje när jag skulle chansa för att kasta 71.

ANNONS

Vad hände då?

– Jag tyckte jag tryckte på bättre. Men man hamnar lite snett och då blir krafterna helt fel och det blir annorlunda mot vad vi gör på träning.

Tredje misslyckat

I tredje kastet han Storm inte mer än en tredjedel genom kastprocessen innan diskusen flög iväg i buren.

– Tredje ärblankt. Jag fattar fortfarande inte riktigt, men jag gör så ibland på träning. Det är en dålig vana. Jag hamnar fel i början. Då ska jag börja om och hålla i släggan men den flög iväg.

"Får öva på det här med publiken"

Redan tidigt på förmiddagen var Olympiastadion i London inte långt från fullsatt. Det kan också ha påverkat, menar Storm.

– Jag får väl öva på det här med publiken. Så fort det kommer en britt så blir det öronbedövande. Jag tror inte det var så mycket nerverna. Det spelar roll men jag tror det var små marginaler i dag, säger hon.

ANNONS