Storlopp av Kramer – hundradelar från svenkt rekord

Han levererade styrkebesked på Slottskogsvallen för lite mer än två veckor sedan. I GP-tävlingen i Sollentuna var det dags igen. Andreas Kramer vann 800-metersloppet och var bara två hundradelar från sitt eget svenska rekord.
– Det är klart det är lite surt, men det är en tidsfråga, säger Andreas Kramer.

ANNONS
|

Sävedalslöparen med EM-silver på meritlistan har som alla andra haft en lång försäsong där han kunnat lägga upp träningen annorlunda jämfört med tidigare.

Nu visar han återigen att det har gett resultat.

Det första formbeskedet kom på Slottskogsvallen den 25 juli där Andreas Kramer helt överlägset vann loppet på 800 meter och noterade tiden 1:45.86. Detta trots att han inte alls pressades under det andra varvet.

– Det är klart att det är optimalt att ligga i en klunga där och få lite hjälp i stället för att springa helt själv, sa Andreas Kramer till GP då.

Under måndagskvällens GP-tävling i Sollentuna pressades Andreas Kramer lite hårdare från motståndet – och då gick det snabbare.

ANNONS

Kramer som gillar att gå ut hårt skapade en lucka till motståndarna under det andra varvet och även om han såg ut att krokna lite under upploppet lyckades han hålla uppe tempot hela vägen in och när han passerade mållinjen stod det klart att det skulle vara retfullt nära ett nytt svenskt rekord.

– Det var ju första loppet i år med internationellt motstånd. Jag hade kanske hoppats att de skulle matcha mig lite bättre, men nu blev det nästan hela andra varvet själv. Det var lite motvind på upploppet och det känns såklart mer när man är trött, men jag är väldigt nöjd med loppet, säger Andreas Kramer.

Klockan stannade på 1:45.05, alltså bara två hundradelar från personbästat som är landets snabbaste notering på distansen.

– Man ska inte hålla på och räkna hundradelar, men det är klart att det känns lite surt när man är två hundradelar från personbästa och fem i från att gå under 1:45. Men jag har ambitioner att springa mycket snabbare än så och jag vet att det är en tidsfråga innan jag gör det, säger Andreas Kramer.

Lindh slog säsongsbästa

Andreas Kramers klubbkamrat, Linn Söderholm, gjorde ett imponerande lopp och vann damernas 1 500 meter.

För längdhoppsstjärnan Khaddi Sagnia slutade tävlingen med seger, men hon hade precis som många gånger tidigare under säsongen svårt att få till den perfekta tajmingen och plankträffen vilket gjorde att det inte var riktigt nära att hon kunde hota personbästat hon slog tidigare under sommaren (6.81).

ANNONS

Michaela Meijer fick inte alls till någon fullträff i stavhoppet. Det krävdes tre försök redan på ingångshöjden 4.44 innan hon tog sig över och hon fick ge sig mot tuffaste konkurrenten, Angelica Bengtsson.

För Lovisa Lindh blev det ett nytt säsongsbästa på 800 meter med tiden 2:03.24. Hon slutade på en fjärdeplats.

ANNONS