Storbritanniens OS-packning: 45 000 tepåsar

Storbritannien kommer bunkra upp med förnödenheter under sommar-OS. Enligt The Guardian kommer man bland annat ta med sig en sanslös mängd tepåsar – närmare bestämt 45 000.

ANNONS
|

Tro det eller ej, men sommaren börjar faktiskt närma sig med stormsteg. För många länder är det därmed hög tid att börja planera inför årets största sportsliga arrangemang: Nämligen OS i Tokyo.

Många idrottare kämpar för att kvala in sig, andra med att slipa på formen i jakten på det åtråvärda guldet. Samtidigt har ländernas olika olympiska kommittéer jobbat med förberedelser – på ett mer logistiskt plan.

LÄS MER:OS-truppen utökas med flera framtidsnamn

Storbritannien väntas skicka iväg en omkring 370 personer stor trupp till spelen i Japan och därmed har man även behövt skeppa iväg saker som idrottarna kan komma att behöva i OS-byn.

ANNONS

I februari lämnade skepp, lastat med olika förnödenheter, de brittiska öarna och inom kort väntas det vara framme i Japan – efter en 55 dagar lång resa.

Dina Asher-Smith är ett av Storbritanniens medaljhopp under OS i Tokyo.
Dina Asher-Smith är ett av Storbritanniens medaljhopp under OS i Tokyo. Bild: DYLAN MARTINEZ

Packningen: 45 000 tepåsar

Nu avslöjar engelska The Guardian vad som finns ombord på skeppet. Dels har man ”packat ner” tusentals lakan, kuddar och örngott. Man har även skickat med över 50 cyklar så att idrottarna kan ta sig runt i OS-byn, men även lite ett ”spel-paket” med bland annat Jenga och kortlekar.

När det kommer till köket, ja då har man föga förvånande valt att skicka i väg en rejäl mängd tepåsar – närmare bestämt 45 000 tepåsar. Det kommer inte heller gå någon nöd när det gäller chips, 7 000 påsar har skickats med.

Lägg därtill 8 000 gröt-paket och OS-packningen är fulländad.

ANNONS