Storbråk vid fotbollsmatch – man biten av polishund

Två olika grupperingar hamnade i bråk under en match mellan IFK Värnamo och Östers IF i Rydaholm.
Polisens tjänstehund fanns på plats och efter att hundföraren fått en kraftig knuff tog man bort munkorgen, vilket resulterade i att en man blev biten.

ANNONS
|

Det var på lördagseftermiddagen som tumult utbröt under match mellan IFK Värnamo och Östers IF. Omkring 80 personer från två olika grupperingar hamnade i någon form av konfrontation och polis fanns på plats med hund.

– Vi hade en hundförare på plats emellan de här två grupperingarna för att lugna och försöka skingra folkmassan, säger Angelica Forsberg, polisens presstalesperson i region Öst.

Matchen fick till en början avbrytas men kunde återupptas igen efter cirka en timme och avslutades utan fler sammandrabbningar.

Tog av hundens munkorg

Polisen uppger att hundföraren fick en rejäl knuff och ett slag i ansiktet, vilket ledde till att polisen fattade beslut om att ta av munkorgen på hunden.

ANNONS

– Situationen lugnade inte ner sig och för att skingra de här grupperingarna då så låter man hunden hjälpa till. Den ska ju försvara i ett sånt här läge, säger polisens presstalesperson Angelica Forsberg.

En man blev biten av hunden men ska enligt polisen inte ha fått allvarliga skador. Flera personer sprejades också med pepparsprej av polisen.

Mannen som blev biten har förts till sjukhus. Polismannen blev inte skadad i händelsen.

En person misstänks för våld mot tjänsteman.

ANNONS