Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pixbo förlorade den fjärde semifinalen efter ett sent avgörande. Arkivbild.  Bild: DANIEL STILLER
Pixbo förlorade den fjärde semifinalen efter ett sent avgörande. Arkivbild. Bild: DANIEL STILLER

Stor dramatik när Pixbo missade ny matchboll

Pixbo hade, för andra matchen i rad, chans att säkra en finalplats. Men Endre ville annat och tvingade fram en femte avgörande semifinal.
– Det är surt och känns lite onödigt att vi satt oss i ett läge där vi har 2-2 i matcher säger Ida Sundberg.

I tisdags hade Pixbo chans att avgöra semifinalserien mot Endre och nå SM-final. Då gick matchen till förlängning och straffar och efter stor dramatik kunde Endre segra och reducera matchserien till 2–1. På fredagskvällen var det dags för semifinal 4 och en ny chans för Pixbo att nå final.

LÄS MER: Pixbo brände matchboll – förlorade efter stor dramatik

– På förhand var det ingen som trodde att vi skulle leda med 2-0 i serien, säger Pixbokaptenen Ida Sundberg.

Det var hemmalaget Endre som inledde den tredje semifinalen bäst. Efter fem minuter hittade Erika Nilsson målet till 1–0. Pixbo hade mycket boll men var ändå pressat av Endre som skapade flera fina målchanser, men 1–0 stod sig perioden ut.

Pixbo tog över

I den andra perioden behövde Pixbo bara knappt tre minuter innan de hittade mål, Klara Loneberg prickade in 1–1. Mölnlyckelaget behöll pressen och halvvägs in i perioden kom 1–2 genom Denisa Ratajova. Pixbo förde perioden men med en knapp minut kvar var det i stället Endre som hittade rätt och kvitterade till 2–2.

Även i den tredje perioden var det Pixbo som tog tag i taktpinnen och efter två minuter kom ledningsmålet till 2–3 när Denisa Ratajova gjorde sitt andra mål för kvällen. Det skulle dock bli spänning hela vägen och i princip från ingenstans kvitterade Endre ytterligare en gång till 3–3. Med minuter kvar av tredje perioden fick Endre ett gyllene läge att skaffa sig grepp om segern genom ett straffslag. Men Pixbo-målvakten Lara Heini räddade Stephanie Bobergs straff och matchen närmade sig förlängning.

Boberg skulle dock revanschera sig – med 20 sekunder kvar satte hon 4–3 till Endre. Resultatet stod sig och Endre tvingade fram en femte avgörande semifinal.

– Jag tycker egentligen vi gör en bra prestation där vi skapar mycket lägen för att kunna göra bra mycket fler än tre mål, men det är det där sista lilla och vi missar i stället för att trycka dit den. Och Endre får enligt min mening göra lite skitmål, säger Pixbokaptenen Ida Sundberg och fortsätter:

– Det är surt och känns lite onödigt att vi satt oss i ett läge där vi har 2-2 i matcher

Den avgörande matchen spelas i Mölnlycke på söndag.

– Nu är det ju ingen publik så det stödet får man ju inte, men samtidigt är det skönt. Nu kommer vi väl dela båt med dem imorgon (lördag) men vi får en go nattsömn hemma och vi vet att vi är starka hemma, det ska vara till vår fördel.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.