Stopp för kött i Göteborgsvarvet

Inget mer kött under Göteborgsvarvet, det meddelar arrangören. Från och med 2023 kommer all mat som serveras och säljs inom arenaområdet vara 100 procent vegetariskt.

ANNONS
|

Beslutet att göra Göteborgsvarvet helt vegetariskt kommer efter arrangörernas beslut att utveckla hållbarhetsarbetet och minska på klimatavtrycket.

–  Ett relevant beslut som gör skillnad och som vi känner stolthet över. Efterfrågan hos våra deltagare att vi som arrangör ska ta ännu större ansvar för hållbarhet stiger för varje år och speglar våra interna ambitioner. Vi behöver tillsammans se vad vi kan göra för att förändra och förbättra. Det är vi skyldiga framtida generationer, säger Erik Bergkvist, evenemangschef Göteborgsvarvet, i ett pressmeddelande.

Arrangörerna har sedan tidigare erbjudit vegetariska och veganska alternativ på evenemangsområdet. Men nu tas alltså ytterligare steg i hållbarhetsarbetet.

ANNONS

– Hållbarhet är en viktig del av Göteborgsvarvet och vi strävar hela tiden efter att minska vårt klimatavtryck. Att gå över till 100 procent vegetarisk kost under våra evenemang är för oss ett naturligt steg i vår hållbarhetsstrategi, samt i linje med vår hållbarhetsvision om att vara världsledande inom motionsevenemang i vår storlek, säger Linn Färjhage, hållbarhetsansvarig Göteborgsvarvet.

Göteborgsvarvet, som även fungerar som SM i halvmaraton, har arrangerats sedan 1980 och är ett av världens största långlopp. Under toppåren 2015–2016 låg antalet anmälda på drygt 64 000 personer. Årets tävling lockade runt 45 000 löpare.

ANNONS