Stockholms fotbollförbund (StFF) drar i gång seriespelet i nästa vecka. Arkivbild.
Stockholms fotbollförbund (StFF) drar i gång seriespelet i nästa vecka. Arkivbild. Bild: Andreas Hillergren/TT

Stockholms fotbollsserier inleds nästa vecka

Stockholms fotbollförbund (StFF) har beslutat att starta spelet i sina regionala serier nästa vecka, från och med den 17 april.
Serierna som inleds är bland annat ungdomsturneringen S:t Erikscupen, damernas division 3 och herrarnas division 4.
Men i Göteborg är läget oförändrat, meddelar Göteborgs Fotbollförbund.

ANNONS
|

StFF har tagit beslutet efter kontakt med experter och ansvariga från Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Stockholm gällande coronapandemin.

"Efter samtal med dessa är vår bedömning att det tydligt framgår att vår fotbollsverksamhet inte bidrar till smittspridningen annat än möjligen marginellt. Det har också framgått att det inte är någon skillnad på tränings- och tävlingsmatcher samt att den närkontakt som fotboll innebär är klart hanterbar", skriver StFF på sin webbplats.

I Göteborg är dock läget fortsatt oförändrat.

"Om inte Svenska Fotbollförbundet eller Folkhälsomyndigheten ändrar sig har vi ingen avsikt att ändra vårt beslut", skriver Göteborgs Fotbollförbunds ordförande Bert Andersson i ett sms till GP.

ANNONS

Förra veckan avrådde Folkhälsomyndigheten först från att spela tränings- och tävlingsmatcher i fotboll. Man öppnade sedan för matcher som samlar färre än 50 personer, om man i övrigt följer de allmänna råden för att begränsa smittspridning. Något som StFF förtydligar.

"Det är dock givetvis viktigt att ingen spelar med symptom", skriver förbundet.

Regeringen har sedan tidigare förbjudit allmänna sammankomster på mer än 50 personer. Nationella publikevenemang som allsvenskan, superettan och damallsvenskan har skjutit upp sina seriestarter på obestämd tid.

ANNONS