Stjärnornas hyllningar rullar in efter Kallas besked

På tisdagen meddelade längdåkaren Charlotte Kalla att hon slutar efter veckans SM-tävlingar – då stormade hyllningarna in.
– Det finns så många oförglömliga ögonblick som hon gett svenska folket, säger legendaren Gunde Svan till SportExpressen.

ANNONS
|

Charlotte Kalla satte på sig längdskidorna för första gången som sjuåring. I dag är hon 34 år gammal och har över 70 mästerskapsmedaljer i ryggsäcken. Nu väljer skidgiganten att tacka för sig, vilket hon meddelade på tisdagskvällen.

Hela skidvärlden ville hylla

Efter beskedet började hyllningar rulla in, inte minst i inlägget på Instagram, där hon publicerade beslutet. Åkare som varit tuffa motståndare, lagkamrater och egentligen hela skid-Sverige tackade för alla ögonblick med åkaren. Här är några av meddelandena till den flerfaldiga OS-medaljören:

”10-åriga, 20-åriga och i dag 24-åriga Ebba har dig mycket att tacka för! Glad och tacksam för allt du har bidragit med, och att jag fått chans att vara en liten del av den resan”, skriver Ebba Andersson, som åkt tillsammans med Kalla i landslaget.

ANNONS

”Tack för en fantastisk resa Charlotte”, skriver norska stjärnan Therese Johaug, som också beslutade sig för att lägga av i år.

”Att vara i samma lag som dig är en av mina drömmar som gick i uppfyllelse! Tack för allt jag fått dela med dig”, skriver Frida Karlsson, ännu en landslagskollega.

”Det finns så många oförglömliga ögonblick som hon gett svenska folket” , säger legendaren Gunde Svan till SportExpressen.

ANNONS