Petra Kvitova. Arkivbild.
Petra Kvitova. Arkivbild. Bild: Bernat Armangue/AP/TT

Stjärnan skadad efter match – drar sig ur

Petra Kvitova är nästa toppspelare att dra sig ur Franska mästerskapen i tennis. Efter söndagens seger i den första omgången skadade sig den tjeckiska världstolvan och kan inte spela vidare i Paris.

ANNONS

"Jag ramlade och gjorde illa min fotled", skriver 31-åringen i ett uttalande.

I måndags drog sig japanska världstvåan Naomi Osaka ur grand slam-turneringen på gruset i Paris med hänvisning till sin mentala hälsa. Under tisdagen drog sig Petra Kvitova ur på grund av en ovanlig skada.

"Det är med stor besvikelse som jag meddelar att jag drar mig ur Roland Garros. Under mina pressåtaganden efter matchen i söndags ramlade jag och gjorde illa min fotled", skriver 31-åringen i ett uttalande på Twitter.

Det var efter segern i den första omgången, efter en tresetare mot 99-rankade belgiska kvalspelaren Greet Minnen, som Kvitova skadade sig.

ANNONS

"Efter en undersökning med magnetkamera och diskussion med mitt team, har jag tyvärr fattat det tuffa beslutat att det vore osmart att spela vidare. Det är en otrolig otur, men jag kommer att se till att vara stark och göra mitt bästa för att återhämta mig till grässäsongen."

34-åriga ryska veteranen Jelena Vesnina, som skulle ha mött Kvitova härnäst i damernas singelturnering, är vidare till tredje omgången genom walkover.

ANNONS