Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Stenmark om livet som morfar: ”Drivet idag är min familj”

Ingemar Stenmark, 64, hade en karriär som många andra bara kan drömma om. Nuförtiden är det dock inte på skidorna han får sina kickar – utan från något helt annat.
– Jag gillar kicken bakom ratten, säger han till Trust Magazine.

Två OS-guld, tre VM-guld och 86 vinster i världscupen. Jo, Ingemar Stenmark var minst sagt framgångsrik under sin långa karriär. Den nu 64-årige Stenmark berättar i en intervju med Trust Magazine om att han borde ha lyssnat mer på sig själv under sin karriär.

LÄS MER: Så agerar gymmen efter regeringens hårdare restriktionerna

Kanske hade han varit än mer framgångsrik då.

– Om jag tänker att jag skulle ha ändrat på något när jag var aktiv så hänger det ihop med ledarskap. Jag hade några som tyckte att jag borde träna mer än vad jag gjorde, trots att jag själv visste vad min kropp svarade bäst på. Jag blev inte bättre för att jag tränade ännu mer, så jag skulle inte ha lyssnat på andra. Jag visste bäst själv, säger Stenmark till tidningen.

LÄS MER: Tobias Sanas supersiffror – där var han bättre än alla 2020

Kickarna som han en gång fick när han flög ned för skidbacken är nu utbytta. Nu är det istället bakom ratten han får sina kickar och det i en Porsche Macan från 2019 som värderas till strax över en halv miljon kronor.

– Det är många skidåkare som gillar snabba bilar, och det är ju inte helt olikt skidåkning när man kör bil på bana. Jag gillar kicken bakom ratten, men har inte utvecklat det vidare. Lagom är kul och jag är rädd att bli för biten, säger Stenmark.

LÄS MER: IFK Göteborgs positiva besked om ekonomin – kommer kunna gasa 2021

Nuförtiden är det dock varken företagande, skidor eller bilar som tar upp mest av hans tid. Nu är det istället fullt fokus på döttrarna Iza och Nathalie där Nathalie själv blev mamma för två år sedan.

– Drivet i dag är min familj. Att se sin yngsta dotter växa upp och sin äldsta dotter bilda familj och själv skaffa barn. Att få vara morfar. Vi bor ju i hus så det finns alltid något att pyssla med. Jag tränar en del själv och så har jag en fot kvar i skidbranschen tack vare Spektrum.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.