AIK:s Nicolás Stefanelli gjorde sitt första hattrick i karriären mot Elfsborg.
AIK:s Nicolás Stefanelli gjorde sitt första hattrick i karriären mot Elfsborg.

Stefanellis "golazos" ordnade ny storseger

Drömmål – eller "golazos" som det heter på spanska. AIK och Nicolás Stefanelli bjöd på den varan med besked under söndagskvällen.

ANNONS
|

Johan Blombergs vackra halvvolleymål från straffområdeslinjen efter en kvart skulle bara visa sig vara en trailer för den målfest som väntade mellan AIK och Elfsborg på Friends Arena.

Att Daniel Sundgren brände både en straff och efterföljande öppna målvaktsretur visade sig bara bli bisatser under söndagsaftonen för ett offensivt sprudlande hemmalag.

Huvudrollsinnehavaren hette Nicolás Stefanelli – som krönte dagen med sitt första hattrick i karriären.

- Jag har aldrig gjort tre mål i en match förut, sade argentinaren i den mixade zonen med en, av lagkamraterna, signerad matchboll i handen.

ANNONS

"Jag bara sköt"

Det var inte heller direkt några "brunkarmål" som ordnade hans nya souvenir till hemmet.

En läcker chipp till 2–0, delikat framspelad genom en genom en kylig Goitom-skarv, inledde den argentinska målshowen. Ett mål som enligt tränare Rickard Norling gav rysningar och var "sådant som säljer årskort och sponsorintressen".

- Jag sa var jag fanns och Henok lade fram den till mig. Jag ska vara där framför mål då jag är en anfallare, sade Stefanelli om sin första fullträff för dagen.

- Många timmar framför Youtube och kolla Zidane. Han gjorde många sådana, sade framspelare Goitom om sin assist, som mycket väl kan ha varit årets finaste i allsvenskan.

Stefanelli fortsatte produktionen med 4–2 i andra halvlek, som placerades in under armarna på Kevin Stuhr Ellegaard i Elfsborgsmålet.

5–2:an, hattrickmålet, dundrades in på helvolley, efter en ny sylvass assist av anfallskollega Goitom.

ANNONS

Ännu ett drömmål.

- Haha, ja. Det var ju egentligen tack vare Henok som hittade mig med den där passningen. Jag bara sköt, även om jag gjorde det med bra sikte, sade hattrickhjälten med ett leende.

"Vi är inte bättre"

AIK kom till matchen med en 6–1-seger mot Häcken i ryggsäcken och Elfsborg hade med sig en 0–6 förlust mot Malmö och ett tränarbyte i dagarna. Trots att gästerna från Borås vädrade morgonluft både genom Per Fricks 1–2-nick och Daniel Gustavssons 2–3-kanon i krysset så fanns inte riktigt gnistan att hota hemmalaget.

- Jag tycker ändå våra spelare försöker och gör sitt bästa. Det finns inte mycket att klaga på där i alla fall. Vi är inte bättre just nu och AIK är väldigt bra, sade nygamle tränare Jan Mian på presskonferensen, efter att han och hans kollega Nemanja Milanovic fått en tuff start på sin gemensamma tränarsejour efter sparkade Magnus Haglunds sorti.

ANNONS
TT

ANNONS