Stefan Holms fick uppsöka akuten – fick ansiktsförlamning

I påskas fick Stefan Holm uppsöka akuten.
Nu berättar höjdhoppslegendaren om den befarade stroken som visade sig vara en ansiktsförlamning.
Vilket han även drabbades av 1992.
– Händer det en gång var trettionde år så är det väl något man kan leva med, säger han till Sportbladet.

ANNONS
|

Den dramatiska episoden har varit okänd fram tills nyligen då Stefan Holm gick ut på Instagram och berättade om händelsen.

Han skrev att det var under påskafton i år som han fick en märklig känsla i ansiktet, en känsla som han kände igen från 1992. Höjdhopparen ringde då till 1177 och fick då tydliga beskedet att han skulle åka direkt till akuten då det skulle kunna röra sig om en stroke.

Väl där visade det sig att det ”bara” handlade om en ansiktsförlamning, precis som det gjorde 1992.

LÄS MER:Shane Lowrys kritik mot amerikanska publiken

Detta ledde till att hans planerade gästspel i Lego Masters på TV4 ställdes in.

ANNONS

”Jag hade full känsel i hela synamentet, men ingen möjlighet att styra högra halvan av ansikte. Så inte såg jag bara skevare ut än vanligt, jag pratade dessutom rätt sluddrigt - och allt detta dagarna när ovan nämnda Lego Masters spelades in”, skrev han nyligen på Instagram.

Stefan Holm: ”Det är vad det är”

Efter lite mer än en månad blev Stefan Holm friskförklarad och för Sportbladet berättar han nu att man inte är helt säkra på vad som orsakade förlamningen.

– De sa att det kunde vara stressrelaterat, bero på en inflammerad nerv eller att man har suttit i drag. Det var inte borrelia i alla fall, det var dessutom helt fel säsong för borrelia men de gjorde tester för det också. De vet inte exakt, men det hängde knappast ihop med att jag hade det för 30 år sedan.

LÄS MER:Staffan Strand om relationen med Stefan Holm

Han berättar dock för tidningen att han inte är särskilt oroad över att han inte exakt vet vad som föranledde det hela.

– Äsch, jag har inte funderat så mycket på det. Händer det en gång var trettionde år så är det väl något man kan leva med, hehe. Jag känner ingen oro. Det är sånt som händer. Bättre med ansiktsförlamning än en stroke, säger Stefan Holm.

ANNONS
ANNONS