STCC återvänder till centrala Göteborg – efter tio år

2014 var senast.
Nu återvänder STCC till centrala Göteborg.
– Det finns en fin historik, säger pressansvarige Johan Meissner.

ANNONS
|

STCC, eller Scandinavian Touring Car Championship, är Skandinaviens ledande racingmästerskap. Det hela tog sitt avstamp 1996 – mellan 2008 och 2014 kördes också en av tävlingarna i Göteborg.

Nästa sommar, den 14-15 juni, är racingtävlingen tillbaka i staden.

– Vi är oerhört stolta över att fortsätta vår expansion tillbaka in i städerna och framför allt att återvända till Göteborg med ett långsiktigt samarbete – en stad med ett starkt motorintresse och ledande miljöarbete, säger Micke Bern, vd för STCC, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag minns själv när jag tävlade här i STCC 2009 framför en fantastisk och stor publik. Att tillsammans med Göteborg & Co möjliggöra STCC:s comeback i mästerskapets nya elektrifierade och spektakulära era blir att ”sluta cirkeln”, inte bara för mig, utan för samtliga involverade.

ANNONS

Från och med 2023 körs STCC med nya 550-hästars elektriska tävlingsbilar, så som som Tesla Model 3 och CUPRA Born. Denna satsning vill STCC nu visa upp i Göteborg – vars miljöarbete man vill lyfta.

– Det gör att STCC och Göteborg passar bra ihop. Och så finns det historiken i staden med Volvo och tävlingar under tidigare år, säger pressansvarige Johan Meissner.

Därför återvänder STCC till Göteborg

Förra gången det begav sig i Göteborg gick tävlingen i Frihamnen. Till nästa års upplaga vill arrangörerna ännu inte avslöja exakt var racingfantasterna kommer bjudas på fart och dramatik.

– Jag kan inte säga mer än att det blir centralt. Tanken är att ta motorsporten i denna nya elektrifierade form till städer och publik där man vanligtvis inte kan se den på plats. Bor man i Göteborg har man tidigare fått ta sig några mil för att kunna se motorsport, säger Meissner.

Kommer Korsvägen (av många sedd som en av Sveriges svåraste korsningar) vara ett delmoment i tävlingen?

– Vi får se, skrattar Meissner.

Avtalet mellan STCC och Göteborg gäller till 2026.

LÄS MER:Prins Carl Philip om sitt deltagande i Porsche Sprint Challenge Cup

LÄS MER:Racerstjärnan Felix Rosenqvist kraschade rätt in i betongmur – i 180 knyck

LÄS MER:Marcus Ericsson – en affärsman och vinnare

ANNONS