Västerås David Engström och Häckens Alexander Jeremejeff.
Västerås David Engström och Häckens Alexander Jeremejeff. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Med Alexander Jeremejeff i laget är Häcken en guldkandidat

Allting handlar om det Alexander Jeremejeff står för. Det var likadant när Cristiano Ronaldo gick till Juventus eller Lionel Messi blev kvar i Barcelona. Spelare som står för skillnaden.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS
|

Jag älskar fotboll och har alltid varit en lagsportare. Ynnesten att ihop med andra skapa framgång, hantera motgång och hitta värden i annat än det huvudsakliga syftet är livet.

Allt i ett lag spelar roll. Materialförvaltarens kärlek till detaljer, respekten för gemensamma regler, sportchefens magkänsla när den sista budgetkronan ska investeras och fystränarens förmåga att hitta den perfekta belastningen vid rehabilitering.

LÄS MER: Jeremejeff sköt Häcken till cupfinal

Inget ska underskattas, allt spelar roll.

När det gäller BK Häcken har vi i åratal talat om den stegvisa utvecklingen, om hur Fjärdingsplan blev Gothia park academy, om hur Rambergsvallen ersattes av Bravida Arena och hur enskilda fans har blivit en tydlig supporterbas.

ANNONS

Häcken har tagit in nya framgångsrika ledare

Allt nutida har sitt ursprung i Gothia cup-intäkter, men hade aldrig varit möjligt utan en tydlig idé och uthålligt ledarskap.

I det sammanhanget går det aldrig att blunda för Åke Nilsson, Tomas Ohlsson, Dennis Andersson och Sonny Karlsson. Det finns såklart många fler, men det är de tydligaste lagbyggarna och kulturbärarna.

LÄS MER: Polen vädjar till Merkel om Lewandowski

När klubben på lördagseftermiddagen säkrade en tredje cupfinal på sex år är det på sin plats att lyfta blicken till nästa utmaning, den som på sätt och vis är en logisk följd av de tidigare stegen.

De tidigare ledarprofilerna är varsamt ersatta av nästa generations Häckenarbetare där Anders Billström, Marcus Jodin, Martin Ericsson och Andreas Alm tar historien till hjälp för att ta det sista klivet.

För att lyckas med det krävs förutom kloka beslut, hårt arbete och en gnutta tur också de som gör skillnad.

Agne Simonsson och Peter Gerhardsson gjorde skillnad

Den gulsvarta historien har en handfull. Sven-Agne Larsson, Reine Almqvist, Agne Simonsson, Jonas Henriksson, Waris Majeed och Peter Gerhardsson.

2021 är den personen Alexander Jeremejeff.

Han har allt vad som krävs för att putta klubben över det sista hindret.

Jag kommer att tänka på Markus Rosenberg. Han var inte bara Malmö FF:s bästa målskytt och store guldmakare, han bar ständigt på det flin motståndare hatade, växte alltid med uppgiften och var den trygghet varpå lagkamrater växte och glänste.

ANNONS

LÄS MER: Wålemark: ”Har aldrig varit så här fit”

Det är tidigt på säsongen. ”Jerre” har precis gjort två mål för sitt BK Häcken och skickat årets cupsensation Västerås SK hem till Västmanland igen. Allsvenskan närmar sig och åtta trendsättande vårmatcher ska spelas innan EM-uppehåll följs av resten.

Vi vet ingenting, men vi ser saker.

Med Alexander Jeremejeff är Häcken en guldkandidat

I min värld är Barcelona numer bara ett hyggligt fotbollslag om det inte vore för Lionel Messi. På samma sätt är Juventus ett habilt lagbygge som vore fjärran från toppkänning om det inte vore Cristiano Ronaldo.

Det finns många att hylla i årets BK Häcken, men ingen gör mer skillnad än Alexander Jeremejeff. Utan honom är Häcken ett mycket bra fotbollslag, men ingen guldkandidat.

Med honom ... en guldkandidat.

Det självklara skottet vid 1-0.

Den hungriga placeringen vid 2-0.

Sådant får mig att tro att laget Häcken kan vara med och utmana en bit in i höst.

LÄS MER: Mardrömmen – Lundqvist tvingas till operation

ANNONS