Malin Baryard-Johnsson och Indiana.
Malin Baryard-Johnsson och Indiana.

Sportchefen drygade ut lönen rejält

Sportchef och ryttare – dubbla jobb som tar på krafterna. Hon gör det glad och belåten.

ANNONS
|

Den internationella hästshowen är en intensiv, tävlingskomprimerad och tidsslukande historia för vem som helst som sätter fötterna i Friends.

Det är långa dagar, från morgon till sen kväll.

För Malin Baryard Johnsson är det extra mycket att stå i. Inte nog med att hon är sportchefen som måste se till att arrangemanget fungerar, hon ska mellan varven också prestera i sadeln och vara sponsorer och medier till lags.

"Varit Malin Baryard i 20 år"

- Jag är ganska vältränad eftersom jag varit Malin Baryard i 20 år, som alla har dragit och slitit i på alla tävlingar och det har gjort mig ganska duktig på att fokusera, stänga av och koncentrera mig på det viktigaste.

ANNONS

På tävlingarnas sista dag hette det viktigaste Sveriges grand prix. Där kom den sportsliga fullträffen för Baryard Johnsson. Hon var felfri på nioåriga stoet Indiana, slagen i omhoppningen endast av irländaren Bertram Allen.

Placeringen lade 140606 kronor till sportchefslönen – men bättre än så: hon fick ett kvitto på att Indiana levererar och att hon har en talangfull häst i stallet.

Hoppar helst högt

- Det är en väldigt speciell häst, inte helt okomplicerad. Hon är enklare att hoppa höga hinder med än låga. Hon är svår att träna hemma på små hinder, då springer hon iväg från mig. Hon debuterade i en grand prix i Frankrike för två veckor sedan och var dubbelnolla där också.

- Hon har börjat sin högsta internationella karriär väldigt stabilt, säger Baryard Johnsson.

TT: Vad är planerna framöver?

- Hon ska fortsätta lotsas framåt och vidare. Hon ska gå i London, men troligen inte i världscupen eller grand prix där.

ANNONS
TT

ANNONS