Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Spionens slutsats: Påminner om Sverige

Ett Ryssland som påminner om Sverige. Det är vad som väntar Blågult i gruppfinalen i Nations League.

Sju matcher ligger som grund för Roger Sandbergs analys av Ryssland. Spionens rapport till förbundskapten Janne Andersson beskriver ett anfallsspel som kretsar mycket kring anfallaren Artiom Dziuba, och att ryssarnas sätt att spela liknar Sveriges riktlinjer.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Tittar man på försvarsspelet så är det väldigt likt, de har mestadels spelat 4–4–2, det är positionsförsvar, det är kompakt… Det liknar Sverige väldigt mycket, och jag förväntar mig att det kommer se likadant ut i morgon (på tisdagen), säger Sandberg.

TT: Vad måste ni göra då?

- Det är många delar som måste funka. Det gäller att flytta på deras försvarsspelare, få dem att springa, jobba uppåt och neråt, och dra isär dem i sidled. Det är nycklarna anfallsmässigt, säger han.

- Försvarsmässigt blir det mycket att hantera deras spel runt Dziuba på olika sätt, och även kontringsspelet. Det är väl några av de viktigaste delarna.

Ryssland behöver en poäng för att säkra gruppsegern. Sverige behöver vinna för att passera ryssarna – på inbördesmöten – och bli laget som flyttas upp till A-divisionen till nästa Nations League-gruppspel.

- Det är ett hårt jobbade lag som gör att man måste komma upp på sin högsta nivå om att man ska kunna rubba dem, säger Roger Sandberg.