Patrik Ingelsten är populär bland spelarna, men sitter fortfarande utan licens.
Patrik Ingelsten är populär bland spelarna, men sitter fortfarande utan licens. Bild: KRISTER ANDERSSON

Spelarna vill ha kvar Ingelsten – som kan stoppas

Spelarna i Gais vill ha kvar Patrik Ingelsten som huvudtränare. Det finns dock ett problem.
– Det gör att vi måste titta på andra alternativ, säger klubbens ordförande Jonas Andersson.

ANNONS
|

Bosko Orovic fick sparken från sitt uppdrag som huvudtränare för Gais 15 juli efter en rad resultat som inte var tillräckligt bra.

– Vi beklagar verkligen att vi hamnat här, men vårt beslut handlar främst om att ge Gais nya möjligheter att klara kontraktet i superettan, sa ordföranden Jonas Andersson då.

Därefter inleddes en jakt på en ny tränare. Enligt uppgifter till GP var huvudalternativet Martin Pringle som tidigare i sin karriär varit assisterande tränare i just Gais. Förutom Pringle fanns även Stefan Rehn med på listan över tänkbara tränare.

Efter att Bosko Orovic fick sparken fick Patrik Ingelsten ta över ansvaret uppbackad av Kenneth Gustafsson och Lallo Fernandez.

ANNONS

Men ingen i den trion har den UEFA PRO Licence som krävs för att vara huvudtränare i allsvenskan och superettan.

Samtidigt har tränarfrågan i Gais inte varit den hetaste under den senaste veckan.

– Vi la den lite på is när de fick en bra start och sen har vi fokuserat mer på vad vi kan göra på spelarsidan innan fönstret stänger, säger ordföranden Jonas Andersson och fortsätter:

– Men vi har ju 60 dagars dispens på oss.

Enligt uppgifter till GP har spelarna varit tydliga mot klubben att de föredrar att trion med Ingelsten, Gustafsson och Fernandez blir kvar säsongen ut. Där finns det dock ett problem.

– Att få den där dispensen är inte helt enkelt. Det gör ju att vi måste titta på andra alternativ också, säger Jonas Andersson.

Men första prio är att försöka lösa dispens så Ingelsten kan köra säsongen ut?

– Patrik har kontrakt året ut så han blir kvar i någon form, absolut. Sen måste han ju uppfylla licenskravet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS