Spelade på Leicester – till fem tusen gånger pengarna

Leicester gör succé i Premier League och väldigt få trodde att de skulle finnas med i racet om att vinna ligan. Men Leigh Herbert tippade redan inför säsongen att de skulle bli mästare – till oddset fem tusen gånger pengarna.

ANNONS
|

Herbert satsade fem pund, och om Leicester håller hela vägen vinner han alltså 25 000, motsvarande drygt 300 000 svenska kronor.

Inför säsongen var Leicester knappast en het kandidat till att vinna tuffa Premier League. Det var snarare troligt att de skulle tillhöra bottenskiktet, vilket oddset fem tusen gånger pengarna för ligaseger indikerar. Under hösten radade laget upp segrar, anfallaren Jamie Vardy öste in mål och oddset började sjunka.

Frågan var – och är – när svackan ska komma och storklubbarna ska ta sig förbi lilla Leicester i tabelltoppen?

På onsdagskvällen vann Leicester, 2–0, hemma mot Liverpool och befäste sin tätposition i tabellen. Oddset att de ska hålla hela vägen är nu nere i fem gånger pengarna, vilket fick Bruce Millington twittra:

ANNONS

Leigh Herbert svarade:

Han förklarar spelet med att han var på semester, och hade tagit några öl, samma dag som Claudio Ranieri anställdes som manager. Räkna med att Leicestersupportern Herbert firar rejält om italienaren leder den lilla klubben till ligaseger. Här är fem galna spel som redan har gått in:

ANNONS