SM-vinnare död i viltolycka

ANNONS
|

Sara Jonasson, som blev 22 år, var ute och åkte fyrhjuling med sin pojkvän Pontus Spelmans –även han elitdansare – när olyckan inträffade i Sunnansjö utanför Ludvika på lördagen,skriver Hallandsposten.

Pontus Spelmans, som enligtSVT Dalarnaskadades lindrigt, berättar själv om olyckan i ett känslosamtinlägg på Facebook. Han skriver: ”Vi kom inte längre än 1 km & då kommer de ett rådjur utspringande i full jävla fart.... så vi kör rakt över rådjuret och studsar ner i diket & in i ett träd... Vi hade skyddskläder, hjälm och åkte lagligt men ändå så händer det värsta!!!! Min fina Sara har lämnat oss & hon kommer alltid att vara min älskling.”

ANNONS

Susanne Jörgensen, somär ordförande i Halmstad Dansklubb, fick dödsbudet på söndagsförmiddagen. Hon säger till HP-sporten:

– Emma (Lindkvist), som är tränare, hade en träning med de andra rockdansarna i dag på eftermiddagen. De brukar träna på söndagarna och ville inte hoppa över utan tränade för Saras skull, på det sättet som Sara hade velat att man tränar och till Saras låtar.

– Svenska Danssportförbundet ringde mig på eftermiddagen och vi ska höras av nu i veckan som kommer, hur de kan hjälpa och stötta oss.

Sara Jonasson ochdanspartnern Robin Jovliden vann i våras sitt tredje raka SM-guld i rock’n’roll.

I maj nådde paret – som sedan vintern 2014/15 hade sin träningsbas i Stockholm – semifinalen vid hemma-EM i Halmstad. För en knapp månad sedan gick de till kvartsfinal vid VM i Ryssland.

– Det fanns så mycket energi i den lilla tjejen, alltid positiv och glad, och en riktig kämpe. En riktig liten solstråle som älskade att kämpa och var en riktig tävlingstjej, säger Susanne Jörgensen.

ANNONS