Filippa Bergand vann två matcher och var hela finalseriens stora utropstecken.
Filippa Bergand vann två matcher och var hela finalseriens stora utropstecken.

SM-titeln tillbaka i Eslöv: "Så himla skönt"

Eslövs PK är tillbaka på SM-tronen. 5-1 i returen mot Storfors BTK innebar att SM-guldet både på herr och damsidan är tillbaka i Eslöv.

ANNONS
|

Även om siffrorna blev större än i första finalmatchen var det en betydligt hårdare match. Storfors gav allt och frammanade av den entusiastiska hemmapubliken hade man så när fått till en tredje match.

Vid 3–1 till Eslöv hade Jessica Yamada 2–1 och läge att vinna över Filippa Bergand och samtidigt hade Katerina Toliou skiljeset mot Rebecca Muskantor. Båda matcherna gick till skiljeset och bara med någon minuts mellanrum vann både Bergand och Muskantor skiljeset med 11–9 och därmed var vinsten i hamn.

Eslövs bästa spelare under säsongen, Alex Galic, blev skadad lagom till slutspelet. Då klev Li Fen in och skapade en trygghet hos resten av laget. Li Fen är nu uppe i 135 raka vinstmatcher.

ANNONS

- Li är en tillgång inte bara som spelare, hon har en otrolig kunskap och visar vägen för oss andra, sade Filippa Bergand.

En avgörande faktor till att Eslövs PK tog tillbaka SM-guldet var att svårspelade Katerina Toliou hade 25–2 i kvot i grundserien. I finalerna mot Eslöv vann hon inte en enda match och det håller förstås inte.

Detta var Eslövs sjunde raka final och nu är man uppe i fem SM-guld i lag på damsidan.

TT

ANNONS