SM-guld till Stina Nilsson

Stina Nilsson skrällde i rullskidskytte-SM och vann guldet före systrarna Öberg. Nilsson har nu vunnit sitt första SM-guld i sin nya sport.
– Det är så oväntat och kul, säger Stina Nilsson i Expressens sändning.

ANNONS
|

Förra säsongen gjorde Stina Nilsson sin första säsong sedan bytet från längdskidor till skidskytte. Mot slutet av säsongen fick hon debutera i världscupen och nu visar 28-åringen återigen att hon blir att räkna med i sin nya sport.

Under SM i rullskidskytte i vann Nilsson lördagens sprint före storstjärnorna Elvira och Hanna Öberg. Nilsson bommade två skott i det första skyttet med sköt sedan fullt i det stående och vann tävlingen med 5,8 sekunder.

– Det är så oväntat och kul. Jag hade ett väldigt svårt upptaktspass för några dagar sedan och hade inte bästa känslan inför tävlingen i dag. Jag är väldigt nöjd över att jag bara fokuserade på mig själv i dag. Jag vet att min nyckel är att hålla fokus på mig själv, , säger hon i Expressens sändning från tävlingarna i Sollefteå.

ANNONS

– Inför sista varvet fick jag höra att jag körde för medalj och att jag nosade på guldet. Jag gav allt jag hade och är väldigt tacksam att jag fick Linns (Persson) rygg att gå på för jag vet att hon är snabb på sista varvet.

Två blev Elvira Öberg (två bom) och trea Hanna Öberg (en bom). Anna Magnusson slutade fyra och Mona Brorsson femma.

Samuelsson överlägsen segrare

Sebastian Samuelsson vann herrarnas sprintlopp överlägset. Skidskyttestjärnan sköt fullt och var 1.39,8 minuter före tvåan Viktor Brandt. Malte Stefansson var ytterligare 13 sekunder bakom på bronsplats, trots tre bom.

– Jag är väldigt nöjd med mitt lopp, framför allt med skyttet – att jag fick skjuta fullt. Det var väldigt blåsigt här i dag, säger Samuelsson i Expressens sändning.

I fredagens lopp, där Samuelsson kom trea, var han väldigt offensiv i åkningen och fick sota för det på slutet.

– Men i dag öppnade jag kontrollerat och hade krafter kvar på slutet, säger han.

ANNONS