Rögles Ted Brithén fick fira, men valde att inte göra det allt för vilt, mot sina forna lagkamrater i HV71.
Rögles Ted Brithén fick fira, men valde att inte göra det allt för vilt, mot sina forna lagkamrater i HV71.

Släkten var värst för HV71

Kaptenen visade vägen för sitt Rögle – och visade att ”släkten är värst”.

ANNONS
|

När jumbon Rögle bortaslog HV71 i Kinnarps Arena i back-to-back-mötet var det före detta HV-spelare som låg bakom skåningarnas skrällseger med 3–2. En vinst som betyder att ”bortaspöket” är borta då Rögle hade förlorat åtta raka på bortaplan innan HV-matchen.

Alexander Younan, fostrad i HV71, och Ted Brithén, som var med i det HV71 som tog guld i våras, var i högsta grad inblandade i vinsten då de gjorde varsitt mål. För Younan, som gjorde 2–0-målet för Rögle, slutade dock matchen illa då han blev skadad i knäet i den tredje perioden.

ANNONS

En smolk i Rögles segerbägare, men annars var det uppåt i Rögle-lägret efteråt.

- Vi har fått mer energi i vårt spel på sistone. Nu spelar vi med och för varandra. Det har varit spretigt innan. Nu gör vi alla detaljer som vi måste göra på SHL-nivå, säger Ted Brithén, Rögles lagkapten.

"Kan inte bli bättre"

Den förre HV-guldmakaren gjorde det viktiga 3–1-målet i boxplay i den andra perioden. Detta efter att HV hade reducerat till 1–2 genom Oscar Sundh. Någon segergest blev det inte från Brithén.

- Jag brukar inte göra målgester. Om jag hade varit en showman hade jag gjort det, men publiken uppskattade nog inte att jag gjorde mål, säger Ted Brithén.

Han flyttade ”hem” till Ängelholm efter HV:s SM-guld – och han trivs.

- Livet utanför isen kan inte bli bättre. Jag och min fästmö kan starta ett liv utanför hockeyn. Vi bor nära släkt och vänner. Det är precis som för Tedenby och Thörnberg i HV för mig i Rögle. Visst hade jag önskat att hockeyn gått bättre, men jag tycker att det ser bättre och bättre ut, säger Ted Brithén.

ANNONS

Förutom Brithén och Younan har assisterande tränaren, Patrik Ross, nuvarande sportchefen Chris Abbott och backen Jesper Williamsson förflutet i HV71.

- Det här var en speciell match för många så visst är det en speciell känsla. Publiken här är bra och högljudd. Det är en rolig arena att spela i, säger Brithén.

Adjö till bortaspöket

För Rögle har bortaplan varit lika med förluster på slutet. Ängelholmsgänget hade åtta raka förluster på bortaplan innan HV-vinsten.

- Det visste jag faktiskt inte om. Vi har haft en bra trend och varit nära i några bortamatcher, bland annat mot Djurgården. Nu tog vi tre poäng borta mot HV och det är riktigt starkt gjort.

För Rögle och HV var det här sista matchen innan landslagsuppehållet och för Rögle är det skönt att kunna gå till vila med en seger i bagaget.

- Jag vill ha ett bra break och hålla uppe energin. Vi får ta match för match. Det är nuet som vi kan påverka, säger Ted Brithén.

ANNONS
TT

ANNONS