Svenska damlandslaget i skidskytte, från vänster Mona Brorsson, Anna Magnusson, Linn Persson och Hanna Öberg, togs emot med blommor när de
Svenska damlandslaget i skidskytte, från vänster Mona Brorsson, Anna Magnusson, Linn Persson och Hanna Öberg, togs emot med blommor när de

Skidskyttehjältarna hemma: "Overkligt"

De svenska skidskyttedamerna är tillbaka i Sverige efter medaljskörden i OS. Nyckeln till framgång?

ANNONS
|

Hanna Öberg, Mona Brorsson, Anna Magnusson och Linn Persson mötte pressuppbådet på Arlanda med medaljer runt halsen. Extra mycket klirrade det från Hanna Öberg, med både guld- och silvermedalj.

- Det är smått overkligt, säger Öberg i ankomsthallen på Arlanda, och berättar om ögonblicken när hon gått i mål efter distansloppet.

- Det var en otrolig känsla och ett perfekt lopp för mig den dagen. Att få göra det betyder så himla mycket, att kunna prestera på topp en sådan dag.

ANNONS

TT: Om någon hade sagt i somras att det skulle gå så här?

- Jag hade aldrig kunnat tro det, det är så sjukt. Jag har i alla fall inte riktigt tagit in det helt ännu, säger Öberg.

Innan damerna reste hem hann de dessutom se herrarna – med Hanna Öbergs pojkvän Jesper Nelin i laget – ta guld i stafetten.

- Jag var så rörd i går när vi såg loppet. Jag vet hur mycket han har slitit och vilka motgångar han har haft. Att han också får ta guld... Han är så himla värd det, säger Öberg.

Lagkamraten Mona Brorsson söker rätt ord för att sammanfatta de senaste veckorna.

- Det känns helt fantastiskt, magiskt, otroligt. Alla bra ord som finns, säger hon till TT.

ANNONS

- Det hann precis sjunka in för oss och då hann killarna ta guld och det blev ännu större. Hela laget har varit som uppe på moln, i eufori. Vi vet nog inte riktigt vad som har hänt.

TT

ANNONS