Skidskyttarna körde vilse i Österrike

Under uppladdningen inför helgens tävlingar i Österrike körde skidskyttaran Sebastian Samuelsson och Peppe Femling vilse. De tvingades ringa tränaren Johannes Lukas som åkte och hämtade duon.
– De sa: ”Vi står på något långt spår i Österrike. Vi tror inte att det är så långt bort från hotellet”, säger Johannes Lukas till Sportexpressen.

ANNONS
|

Inför helgens tävlingar i skidskytte har landslaget bytt Östersund mot Österrike och Hochfilzen. Under tisdagen var Sebastian Samuelsson, som har startat säsongen urstarkt, ute och tränade med kollegan Peppe Femling. Men det blev inget vanligt träningspass – duon åkte vilse.

– Vi var ut och åkte klassiskt. Vi skulle vara ute i två timmar men sen blev det mörkt och vi åkte fel. Vi visste inte var vi hamnade, men vi var ganska säkra på att vi var nära stora vägen. När vi väl varit ute i två timmar så bestämde vi för att ringa efter skjuts, sade Samuelsson under torsdagens presskonferens.

ANNONS

”Ganska nervöst”

Räddaren i nöden blev tränaren Johannes Lukas som fick sätta sig i bilen och köra från München för att leta rätt på de båda.

– Det var egentligen ganska nervöst för mig om jag skulle hitta dit. Förklaringen jag fick var kanske inte den bästa man fått. De sa: ”Vi står på något långt spår i Österrike. Vi tror inte att det är så långt bort från hotellet”. Det visade sig att de var 15 kilometer bort, säger Johannes Lukas till Sportexpressen.

Det hela gick bra och Lukas fann de båda i gott skick.

– Jag säger så här: om Peppe Femling ringer så är det alltid något som har hänt. Jag kände: ”Oj”. Men det var bra, jag var i närheten och de var inte så vana med de höga bergen. Jag hämtade dem så det var inga problem, säger han till tidningen.

ANNONS