Skandalscener under Gothia Cup

En av fredagens matcher i Gothia Cup har fått avbrytas då en ledare i den yngsta åldersklassen, pojkar 11 år, ska ha fått ett vansinnesutbrott. – Han betedde sig på ett synnerligen otrevligt och aggressivt sätt, säger Gothia Cups kommunikationsansvarige Malin Jonson.

ANNONS
|

Det var på Heden i centrala Göteborg, under fredagsmorgonen, som en semifinal för 11-åriga pojkar spelades. Det var endast fyra minuter kvar av matchen när den tvingades avbrytas efter att en av ledarna ska ha tappat fattningen och blivit aggressiv.

–Han betedde sig på ett synnerligen otrevligt och aggressivt sätt, ledaren blev utesluten och avstängd för resten av turneringen, säger Gothia Cups kommunikationsansvarige Malin Jonson.

Får inte delta i prisutdelningen

Efter vansinnesutbrottet blev laget utslaget, men de kommer fortfarande kunna delta under prisutdelningarna under lördagen. Till skillnad från ledaren.

– Ärendet är redan hanterat av vår jury och ledaren är avstängd för resten av turneringen. Laget i sig är ju utslaget, men avstägningen innebär att han inte får delta i något som har med Gothia Cup att göra. Det här var ju en semifinal. Men vi har ju prisutdelning av tredje och fjärdepris i sammband med finalerna på Gamla Ullevi och där kommer ledaren inte att få vara med sitt lag.

ANNONS

Mycket hotfull stämning

Enligt vittnesuppgifter till GT ska det utbrutit kaos efter händelsen och åskådare ska ha spottatpå spelarna. Det ska även ha varit en mycket hotfull stämning kring matchen.

– Pojkarna tyckte att det var väldigt obehagligt, säger ett ögonvittne till GT.

ANNONS