Sju cyklister i masskrasch i OS

Det utspelade sig otäcka scener i nattens velodromcykling när sju åkare var inblandade i en våldsam masskrasch.

ANNONS
|

Riskerna och farorna med att cykla i en tät klunga, åkandes i 50 kilometer i timmen visade sig under nattens veldomcykling när Italienskan Elisa Balsamo föll och skapade ordentligt kaos.

Med två varv kvar av damernas omnium – OS kombinationsgren i velodromcykling, ökade tempot i racet och under nästa sista varvet, i den första kurvan, föll två cyklister. Endast ett halvt varv senare kom en ännu värre krasch.

Hela sju åkare drabbades, däribland den regerande OS-mästarinnan Laura Kenny från Storbritannien, efter att italienskan Elisa Balsamo fått ett kast på cykeln och rammat Irlands Emily Kay.

Guld till USA

9 av 21 cyklister tog sig inte i mål, och polskan Daria Pikulik tvingades dessutom avstå från fortsatt tävlande.

ANNONS

Laura Kenny som körde för att försvara sitt OS-guld från Rio 2016 klarade sig undan oskadd efter kraschen, men efter att endast fått med sig 16 poäng blev det ett för stort gap att ta igen på USA:s Jennifer Valente.

Amerikanskan Valente vann både loppet och senare guldet i kombinationsgrenen.

– Olympiskt guld? Det är svårt att tro på. Jag har inte kunnat ta in det ännu, sa hon efter tävlingen enligt Reuters.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS