Sjöström byter sport – springer Lidingöloppet

Ostoppbar i simbassängen. Nu ska Sveriges simdrottning Sarah Sjöström, 29, upp på land och springa Lidingöloppet.
– Det krävdes ingen övertalning alls, säger generalsekreterare Cecilia Gyldén.

ANNONS
|

Den som följer Sarah Sjöström på Instagram kan se att simstjärnan den senaste tiden ägnat sig åt såväl löpning som swimrun.

– Vi har också sett att hon tränat ganska mycket löpning och så ser vi henne här ibland, hon bor på Lidingö numera. Jag kontaktade henne och frågade om hon inte ville springa Lidingöloppet och då tyckte hon att det var lite långt att springa tre mil, men då sa jag att det faktiskt finns 15 också, säger Lidingöloppets generalsekreterare Cecilia Gyldén till TT.

15 kilometer för Sjöström alltså – och någon övertalning krävdes inte.

– Hon är nog jättetaggad, vi har frågat henne om hon vill vara anonym på startlistan, men det var helt okej att vi fick berätta att hon ska vara med. Det är jättekul, fortsätter Gyldén.

ANNONS

Vad betyder det för er att ett namn som Sjöström är med?

– Det betyder jättemycket, för oss är det jätteviktigt att Lidingöloppet är ett lopp för alla. Elit, motionärer, kvinnor, män och olika sträckor. När en världsstjärna som Sarah Sjöström ställer upp så är det klart att det ger en extra draghjälp. Att en person som man kanske inte tänker på som löpare i första hand vill anta den här utmaningen kan tagga många andra.

I startfältet finns flera andra svenska idrottsprofiler, som skidåkarna Lovisa Modig och Teodor Peterson samt orienteraren Emil Svensk.

Lidingöloppet, som arrangeras nu på lördag den 24 september, är en del av en svensk klassiker, tillsammans med Vasaloppet, Vätternrundan och Vansbrosimningen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS