Håkan Sjöstrand. Arkivbild.
Håkan Sjöstrand. Arkivbild.

Sjöstrand svarar på Granqvists kritik

Herrlandslagets lagkapten Andreas Granqvist riktade skarp kritik mot Svenska fotbollförbundet och generalsekreteraren Håkan Sjöstrand. Nu har de båda rensat luften.

ANNONS
|

Diamantbollenvinnaren Nilla Fischers tacktal på fotbollsgalan, där hon talade om jämställdhet, fick flera av herrlandslagets spelare att känna sig utpekade.

"Bra dialog"

Lagkaptenen Andreas Granqvist berättade under tisdagens pressträff, inför de kommande Nations League-matcherna, att han är trött på att få kritik – och att förbundet i stället borde stå i fokus.

- Vi kan bara göra vårt, och det har vi gjort men det har inte kommit fram. Vi skrev ett nytt avtal, där vi gick ner rejält i ersättning. Men det har tydligen inte kommit ut, och där får vi också skicka en signal till Håkan (Sjöstrand, generalsekreteraren), säger Granqvist bland annat.

ANNONS

Sjöstrand har under tisdagen haft ett möte med Granqvist.

- För mig var det viktigt att få träffa Andreas i dag och vi har suttit och pratat om den uppkomna situationen och de åsikter han har framfört, säger Sjöstrand till Aftonbladet.

Missuppfattning

Enligt Håkan Sjöstrand har Granqvist missuppfattat situationen kring landslagsavtalen för herr- respektive damlandslaget.

- Det finns ingen koppling till det avtal som fanns för damerna, vi diskuterade inte det under förhandlingarna. Men deras sänkning gör att vi kan använda pengar för att stärka övrig verksamhet, säger Håkan Sjöstrand.

- Herrarna har sänkt sin ersättning vilket är hedersamt men det gynnar inte damspelarna, vars avtal skrevs tidigare.

ANNONS

TT

ANNONS