Simon Lundevall fast för rattfylleri

Simon Lundevall, 29, fastnade i en poliskontroll och åkte fast för rattfylleri. Stjärnan blåste 0,24 och berättar om händelsen.
– Nu gick jag över gränsen och det är oförsvarbart, säger han till Borås Tidning.

ANNONS
|

Under söndagskvällen åkte Simon Lundevall fast för rattfylla efter ett restaurangbesök. Elfsborgsspelaren fastnade i en poliskontroll efter att han kört bil och då visade det sig att han hade 0,24 promille i blodet.

Efter händelsen har han nu publicerat ett eget uttalande på Elfsborgs hemsida. Där förklarar han att han, efter mötet med Kalmar FF gick ut för att äta och drack två öl, sedan valde han att ta bilen hem.

"Jag är oerhört ledsen över det inträffade och är besviken på mig själv. Jag är beredd att ta konsekvenserna av mitt handlande och är djupt ångerfull. Det var dåligt omdöme och jag har bara mig själv att skylla. Jag känner ett stort ansvar och förstår att detta inte bara handlar om mig, utan jag är en Elfsborgs-spelare dygnet runt. Därför vill jag be lagkamrater, ledarstab, supportrar, sponsorer, medlemmar och inte minst alla våra ungdomar om ursäkt”.

ANNONS

Klubbens ordförande Sune Lundqvist är tydlig med att händelsen inte är acceptabel men berättar på klubbens hemsida att Lundevall fortsatt får träna och spela matcher med klubben.

"Nu ligger vårt fokus på att ge Simon det stöd som behövs", säger han.

"Det är oförsvarbart"

I en intervju med Borås Tidning berättar Lundevall att han inte har några problem med alkoholen.

– Nej, absolut inte. Jag brinner för min fotboll. Jag dricker inte alkohol i vanliga fall, möjligtvis på semestern, inte annars, säger han.

På frågan hur en idrottsman ska förhålla sig till alkohol svarar han:

– Jag tycker att man ska hålla sig borta från det. Under säsong, självklart. Jag kommer alltid väl förberedd till träning och match, och lever ett professionellt fotbollsliv. Nu gick jag över gränsen och det är oförsvarbart.

Gränsen för rattfylleri går går vid 0,2 promille, straffet för rattfylleri är böter eller fängelse i högst sex månader.

GP söker Simon Lundevall för kommentar.

ANNONS