Anaheims Jakob Silfverberg och Carolinas Haydn Fleury jagar pucken.
Anaheims Jakob Silfverberg och Carolinas Haydn Fleury jagar pucken.

Silfverberg tog Anaheim till förlängning

Anaheims Jakob Silfverberg utsågs till en av matchens bästa spelare i mötet med Carolina i NHL-ishockeyn. Han satte sitt mål med mindre än fem minuter kvar av tredje perioden och tog spelet till förlängning.

ANNONS
|

Det blev säsongens första NHL-mål för Silfverberg, som fick en passning från Andrew Cogliano och satte slagskottet 15.12 in i tredje perioden på bortais. Matchen slutade 4–3.

- Jag har haft det kämpigt hittills i år. Jag bara blundade och försökte skjuta. Det var inte mitt bästa skott, men jag tror att (Carolina-målvakten) Scott Darling skymdes av försvararen, så han hade svårt att se det, säger Silfverberg efter matchen, enligt nhl.com.

ANNONS

Silfverberg gjorde sammanlagt 23 NHL-mål förra säsongen.

Förlängningen blev mållös, och Silfverbergs lagkamrat Corey Perry kunde sedan fixa segern med ett avgörande straffmål, det enda målet under straffläggningen.

Anaheims tränare Randy Carlyle hyllar målvakten Ryan Miller efter matchen. Miller räddade 34 av 37 skott på mål.

- Han räddade oss flera gånger. Speciellt i förlängningen och i andra perioden. De tog över spelet och han var den som stod kvar i några situationer som han ska ha äran för, säger Carlyle.

Hampus Lindholm noterades för assist till Silfverbergs mål, och i samma match noterades motståndarlagets egen Lindholm, med förnamnet Elias, för en assist till 2–2-målet, som gjordes av Jordan Staal.

Winnipegs Blake Wheeler gjorde tre mål i matchen mot Pittsburgh, alla i första perioden. Matchen slutade 7–1.

TT

ANNONS