Jakob Silfverberg firar med Cam Fowler och Troy Terry.
Jakob Silfverberg firar med Cam Fowler och Troy Terry.

Silfverberg tillbaka i målprotokollet

Anaheim bröt sin förlustsvit när Colorado besegrades på hemmaplan. Jakob Silfverberg var i högsta grad delaktig i segern.

ANNONS
|

Kalifornienlaget Anaheim ligger näst sist i western conference, och tog emot Colorado med fem raka förlustmatcher i bagaget. Lika många matcher har Jakob Silfverberg gått mållös ifrån. Men mötet ledde till att både måltorkan och förlustsviten bröts, när han slog in 1–0 från högerkanten knappt fyra minuter in i första perioden.

- Det var skönt att se att den gick in och så klart skönt att ta ledningen i en match och lyckats hålla den. Det var en stor seger för oss i dag, säger Silfverberg till journalister efter matchen.

ANNONS

Problematiskt powerplay

Silfverberg var också med i förarbetet till det andra målet, genom en diskret styrning, vilket räckte för att noteras för en assist. Lagets andra mål kom i powerplay, vilket Anaheim har haft svårt med den senaste tiden.

- Det ger energi åt hela laget. Även om det var en motspelare som petade in den åt oss så är det fortfarande ett viktigt mål för oss. Jag skulle inte säga att vi har haft problem med powerplay, men vi har haft lite svårt att göra mål. Och det är något du behöver i de här jämna matcherna vi har spelat nu.

För Colorado, som jagar Minnesota för att ta sig till slutspel, var det en tung förlust.

- Vi borde vara det desperata hockeylaget. Vi är dem som kämpar om att nå slutspel. Vi sitter där precis på kanten och måste gå ut på isen som om det är allvar. Vi gjorde inte det i dag, sammanfattade Colorados tränare Jared Bednar efter matchen.

ANNONS

Räddade poäng

Colorado kan dock tacka Nashvilles Filip Forsberg, som genom ett kvitteringsmål i tredje perioden mot Minnesota på bortaplan, såg till att det bara blev en poäng för hemmalaget.

Med knappt fem minuter kvar av matchen fick Forsberg tag på pucken i offensiv zon, trollade bort ett par motståndarspelare innan han lämnade över pucken till Roman Josi, som passade vidare till Kyle Turris som sköt direkt. Skottet gick på målvakten, men Forsberg petade in returen och tog därmed matchen till en mållös förlängning.

Att Forsberg sedan missade sin straff gjorde inte så mycket, eftersom lagkamraten Ryan Johansen till slut kunde slå in en avgörande straff och slutresultatet skrevs 3–2 till Nashville.

TT

ANNONS