Shawn Bradley förlamad efter cykelolycka

Den tysk-amerikanske basketprofilen Shawn Bradley, 48, blev i januari påkörd av en bilist under en cykeltur. Den 2,29 meter långe Bradley ådrog sig en ryggmärgsskada och har nu blivit förlamad till följd av olyckan.

ANNONS
|

Den 20 januari i år cyklade Shawn Bradley i närheten av sitt hem och blev påkörd bakifrån av en bil. Bradley, som hade en lång och framgångsrik karriär i den amerikanska basketligan NBA under 1990-talet, fördes till sjukhus där hans nacke opererades.

Den svåra olyckan lämnade dock honom med en ryggmärgsskada som gjort honom förlamad.

Bradley valdes som nummer två i 1993 års draft av Philadelphia 76ers. Från 1996 till sin sista säsong i NBA 2004-2005 tillhörde han Dallas Mavericks, som kommenterade den tragiska olyckan.

– Vi är bedrövade efter att ha hört om Shawns olycka. Shawn har alltid varit enormt beslutsam och visat en kämpaglöd. Vi önskar honom det bästa i sin återhämtning. Han kommer alltid vara en del av vår Mavs-familj, sade lagets ägare Mark Cuban.

ANNONS

I uttalandet beskrivs vardagssituationen för Bradley.

”Hans oerhört starka tro sätts nu på prov medan han genomgår en ansträngande rehabilitering och lär sig leva med utmaningarna som kommer med dubbelsidig förlamning.”

Dallas långvarige general manager Donnie Nelson säger att Bradley ”förkroppsligade alla kvaliteter som man kan önska i en person som representerar ens organisation”.

– Han har alltid visat en orubblig beslutsamhet och vi alla tänker på honom i dessa svåra tider. Han är en Maverick för livet, säger Nelson.

Enligt uppgifter till organisationen ska Bradley vara i god anda och planerar redan nu att använda sin olycka som en plattform för att uppmuntra säkerhetstänk kring cyklande.

Uttalandet gav också en lägesuppdatering kring hur Bradley mår i dag.

”Bradley önskar framföra sin djupaste uppskattning för den våg av lyckönskningar och böner som han har fått från familj, vänner och fans. Han planerar att inte ge några framtida offentliga uppdateringar, istället föredrar han att hänge sin fulla koncentration åt sin återhämtning.”

ANNONS