Serena Williams tårar efter cancerbeskedet: ”För jobbigt”

Serena Williams, 40, är tennisens mest framgångsrika spelare genom alla tider. Nu berättar hon i en video hon själv publicerat om sorgen efter att en av hennes närmaste vänner, Esther Lee, drabbats av cancer.

ANNONS
|

Serena Williams är en av tennisens största spelare genom alla tider. Under sin karriär har hon vunnit 23 individuella Grand Slam-titlar och hållit sig kvar i den absoluta världstoppen.

År efter år.

Årets säsong tvingades hon avsluta i förtid.

Detta efter skadeproblem som vägrade att ge med sig. Den nu 40-åriga stjärnan har dock berättat att hon siktar på att vara tillbaka på tennisbanan i januari när Australien Open drar igång.

LÄS MER:Fem punkter efter IFK Göteborg-Mjällby AIF

Nu är hon dock i sorg.

För i en video som Serena Williams publicerat berättar hon att hon ska vara med i LA Cancer Challenge. Ett logg på fem kilometer där målet är att samla in pengar för forskning och kampen mot cancer.

ANNONS

Blev goda vänner efter alla år ute på touren

Den stora anledningen till att hon ställer upp är att hon nyligen fått veta att hennes tidigare fysioterapeut, Esther Lee, blivit sjuk i bukspottskörtelcancer. De två var en duo under många år när Serena Williams flög världen över i jakten på nya titlar.

LÄS MER:Joel Lundqvist om sin framtid efter segrarna: ”Positiv känsla”

Efter alla år blev de två väldigt goda vänner.

LÄS MER:Gais-lånet har lämnat – återvänt till Elfsborg

Något som får Serena Williams att falla i tårar när hon berättar om beslutet och sina känslor.

– Jag tror inte att jag kan göra det, det kommer att bli för jobbigt, säger hon i videon och fortsätter:

– Hon har varit vid min sida när jag än behövt henne. Jag och min familj har gått med i ”Team Esther”.

Anmäl dig till sportens nyhetsbrev

GP-sportens Alexander Olausson guidar till de bästa reportagen och nyheterna vid sidan av eliten – oavsett säsong. För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar.

Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS