Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Caroline Seger under landslagets pressträff i Göteborg på lördagen, inför EM-kvalmatchen mot Slovakien på Gamla Ullevi den 8 oktober. Bild: Adam Ihse/TT
Caroline Seger under landslagets pressträff i Göteborg på lördagen, inför EM-kvalmatchen mot Slovakien på Gamla Ullevi den 8 oktober. Bild: Adam Ihse/TT

Segers oro: "Brukar läka snabbare"

Både Anna Anvegård och Elin Rubensson missar definitivt EM-kvalmatchen hemma mot Slovakien på tisdag.
För Caroline Seger är det fortsatt en kamp, en ovanligt seg kamp, mot klockan.
– Jag är van vid att kunna läka ihop snabbare, säger fotbollsdamernas lagkapten om sin vadskada.

Den 34-åriga mittfältaren haltade av planen i Rosengårds match mot Göteborg den 15 september. Sedan dess har Seger missat två allsvenska matcher och hon tvingades också stå över fredagens 5–0-seger borta mot Ungern i EM-kvalet.

Även på lördagen körde hon rehabträning, och hon känner sig långt ifrån säker på att kunna spela mot Slovakien på Gamla Ullevi på tisdag.

– Det är mycket bättre, det går åt rätt håll. Men det har varit segt som bara den.

Dåligt tålamod

Vad är det som har varit segt?

– Jag har ju haft muskelskador tidigare. Det är svårt att utvärdera om den här är annorlunda, men jag är van vid att jag har kunnat läka ihop lite snabbare, säger Caroline Seger.

– Man säger ju fyra–sex veckor för muskelskador, så egentligen är det inget konstigt. Det är mer att jag har varit van vid att det har tagit tio dagar till två veckor. Man har inte så bra tålamod som idrottsmänniska.

Att skadorna skulle läka långsammare med åren håller hon inte med om.

– De säger ju att det är så rent fysiologiskt, men jag tror inte det. Trots att jag har blivit äldre så har det gått bra för mig, jag har fått vara utan sådant många gånger.

Blomqvist ersätter Anvegård

Seger kommer att ta det "dag för dag" men hoppas fortfarande kunna spela mot Slovakien. Det hoppet är ute för klubbkompisen Anna Anvegård. Anfallaren fanns inte med i truppen mot Ungern på grund av en muskelbristning i låret och hon har nu lämnat truppen helt.

I stället kallas Göteborg FC:s Rebecka Blomqvist upp från U23-landslagets samling som ersättare. Blomqvist har hittills stått för tolv mål i damallsvenskan. Med det toppar hon skytteligan tillsammans med just Anna Anvegård.

– Hon spelade 90 minuter i torsdagens U23-landskamp mot Nederländerna och gjorde två mål. Så hon kommer hit med självförtroende och bra form, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till förbundets hemsida.

Rebecka Blomqvist gjorde sin första a-landslagsmatch i EM-kvalet mot Lettland i september.

GFC:s Elin Rubensson missar också matchen mot Slovakien. Mittfältaren åkte på en hjärnskakning förra helgen och åkte inte med landslaget till Ungern, och kommer inte att ansluta till truppen i Göteborg.

Lasse Mannheimer/TT